Du er her: Forsiden Blog Undrer du dig over hvad Pippis hest hedder og hvilken race den er , kan du få svaret her
knabstrupper

Undrer du dig over hvad Pippis hest hedder og hvilken race den er , kan du få svaret her

08-06-2021

Pippi Langstrømpe er dén figur fra Astrid Lindgrens børnebogsunivers, der er mest kendt. Hun er den modige og seje pige, der bor alene i Ville Villekulla med sin abe, Hr. Nilsson, og ikke mindst sin tålmodige og søde hest med de sorte prikker.

Inger Nilsson (der spillede Pippi Langstrømpe i de folkekære film) har et meget blandet forhold til de 2 medvirkende dyr. Mens det var svært at opnå en god kontakt og relation til Hr. Nilsson, var forholdet mellem hesten og Inger rigtig godt.

Hvad hedder Pippi Langstrømpes hest?

Pippis hvide hest med de sorte prikker er hendes tro følgesvend. Den hjælper hende, når hun drager ud i verden, og den bringer tryghed som følge af sit godmodige og rolige sind. I bøgerne havde hesten intet navn, og det er svært at finde handlinger eller samtaler i bøgerne, hvor hesten omtales af bøgernes karakterer. Det var først, da de 14 bøger om Pippi blev filmatiseret, at den kære hest fik et kaldenavn – ”Lilla Gubben”. Det skete i 1969, da den første film blev optaget. En ”Gubbe” henviser til en gammel mand, så i filmen er hesten blevet kaldt noget i stil med ”lille, gamle mand”.  

De populære bøger om Pippi, Annika og Tommy er blevet oversat til cirka 90 sprog, og den første bog kom til i år 1945.

I starten vakte det furore, at Pippi boede alene i et hus og mere eller mindre gjorde, som hun havde lyst til.

Inger Nilsson valgte efter optagelserne af de mange Pippi-film selv at anskaffe sig sin egen hest.

Hvilken race er Pippi Langstrømpes hest?

I virkeligheden minder Pippis hest i adfærd og karaktertræk meget om Pippi selv. Den er modig, intelligent og vil gøre alt for at glæde de mennesker, der er omkring.

Pippis hest er en knabstrupperrace.

Det charmerende ved denne race er, at den er avlet på det danske gods Knabstrup (der er beliggende mellem Kalundborg og Jyderup). Det var tilbage i begyndelsen af 1800’tallet, at hesteracen blev skabt.

Det skete, da en dansk major ved et tilfælde så en slagter, der piskede løs på en plettet hoppe, der ikke synes at lade sig påvirke og mærke med slagene.

Majoren blev nysgerrig på hesten, og han faldt i snak med slagteren, som kunne fortælle, at hoppen var købt af en spansk officer.

I 1812 købte majoren hoppen, og dette blev begyndelsen på at avle Knabstrupperne herhjemme.

Hoppen kom til at give mange afkom og én af de mest populære føl var en blanding mellem hoppen og en Frederiksborger. Denne hest kom til at blive en eftertragtet avlshingst. Det var særligt farven, der gjorde hingsten attraktiv. Alle efterkommere i flere led efter ham kom til at få en masse forskellige farver.

Hvad de var fælles om, var den gode overlinje og en let, men kraftig bevægelse.

Energi, temperament og personlighed

En Knabstrupper er fuld af energi og gåpåmod. Den er modig og intelligent, og den er generelt meget tilpasningsdygtig og hårdfør. Hesteracen udvikler sig relativt sent, og den kan blive meget gammel.

Racen er ved at blive populær igen. Det er særligt de skønne farver og den stærke natur i hesten, der gør den attraktiv.
Den er velegnet til både spring og dressur. Om vinteren bliver den mere langhåret, hvilket giver den ekstra, fysisk robusthed.