Du er her: Forsiden Blog Mustang hest

Mustang hest

16-01-2021
Mustang hest


 

De smukke Mustang heste hører til én af de ældste hesteracer, vi kender til. De stammer fra spanske heste, som kom til Amerika i 1500-1600-tallet. Der var flere af de spanske heste, som lykkedes med at slippe fri og derefter leve vildt i den nordamerikanske natur. Dette miljø var med til at præge hestene og give dem den modstandskraft, som Mustang dyrene er kendt for i dag. 

Det unikke ved hesteracen er, at den er blevet udviklet på baggrund af naturlig udvælgelse. Der har kun være minimal, menneskelig kontakt i forhold til at avle racen, og derfor er det en sund og stærk hesterace, som blandt andet bruges til arbejde og stævner.

Lær mere om historien med hesteracen

De nordamerikanske heste har været brugt til mange forskellige slags opgaver og bedrifter. De har fungeret som trækdyr og arbejdsheste, ligesom de blev brugt til transport.

Op igennem 1970’erne begyndte bestanden af Mustang at blive udfordret, da deres naturlige og oprindelige områder efterhånden var blevet for små til dem. Dette førte til, at mange af hestene levede utilfredsstillende tilværelser og havde kummerlige leveforhold. Hestene kom til at kæmpe med landmændene om, hvem der skulle indtage og benytte sig af markerne.

Det blev nødvendigt at indføre en national lov på det Nordamerikanske kontinent, der skulle regulere bestanden og sikre, at alle heste levede i gode og sunde forhold.

Mustang heste kan variere meget i forhold til udseende og personligheder

Mange hesteracer er kendt for deres bestemte temperament, særlige størrelse eller konkrete egenskaber i forhold til bevægelser. Mustang adskiller sig ved, at hestene kan antage mange forskellige farver, have vidt forskellige egenskaber og variere i temperament og indlæringsevner. Det er naturen og terrænet på det Nordamerikanske kontinent, der har ført til de markante forskelle.

Hesteracen er inddelt i flere stammer, som har levet afskilt fra hinanden mellem floder og bjerge. Hvor én stamme kan have udviklet særlige egenskaber i forhold til adfærd, kan en anden stamme over tid have udviklet et særligt anlæg for at være intelligente eller sociale med andre dyr.

Det er fortsat i dag den amerikanske livsstil, som hesteracen er mest knyttet til og påvirket af. Der findes den største population af heste i USA, og det er herfra de fleste handler med Mustang heste foregår fra.

”Bureau of Land Management”

”Bureau of Land Management” (eller BLM som er den mere populære forkortelse er) er en forening, der blev stiftet og grundlagt i forbindelse med loven, som skulle håndtere konflikten mellem heste og landmænd i USA i 1970’erne. Foreningens formål er at sikre hestenes bestand til gavn for fremtiden.

BLM laver forskellige opgaver såsom at indfange vildfarne heste, som senere bliver bortadopteret.

 

Bortadopteringen af Mustang heste kan være vanskelig som følge af hestenes forskelligheder.

En Mustang hest er langt fra bare en Mustang. Det er en kompleks opgave for BLM i hver eneste sag at få skabt den perfekte forbindelse mellem dyr og ny familie.

Generelt set er en Mustang en social, kontaktsøgende, tålmodig og mild hest. Den kan være det rette valg af race for dig, der ønsker en loyal og omsorgsfuld hest, der skal kunne trænes op til at kunne mestre forskellige discipliner inden for spring og ridning.