Du er her: Forsiden Blog Maine Coon – Den store, bløde, venlige kat
Maine Coon

Maine Coon – Den store, bløde, venlige kat

16-12-2021

 

Maine Coonen er en af de få katteracer der er set som værende meget hundeagtige. De er store, blide, intelligente, og legesyge. De passer derfor rigtig godt ind i en typisk børnefamilie.

Størrelse

Maine Coonen er en af de store katte. Hannerne bliver typisk mellem 6-8 kilo, og hunnen plejer at være mellem 4-6 kilo. Der går 3-5 år, før de når deres fulde størrelse.

Forventet levetid

Denne store kats typiske levetid er 13 år, men den kan godt blive ældre. Den kat der blev ældst var en Maine Coon, og den blev 31 år gammel.

Pels og pelspleje

Selvom Maine Coone har lang pels, kræver dens pels ikke særlig meget vedligeholdelse. Maine coonen har ikke særlig meget underuld, og dens dækhår er ikke særligt langt. Derfor fælder den ikke nær så meget. Det er rigeligt at børste dens pels en gang om ugen.

Fældning

Maine Coonen fælder en del mere end andre katte pga. dens lange og store pels.

Er Maine Coon bedst egnet som ude- eller indekat?

Maine Coonen er en amerikansk naturkat, og kan derfor være både ude og indekat. Men den har typisk bedre af at være indekat, da det er en social kat.

Er Maine Coon god til børn / andre dyr, eller er den solitær?

Da katten er både kælen og social, ligesom en hund, så er Maine Coonen set som en god børnekat. Dens store størrelse gør det også nemmere for katten ikke selv at komme til skade, hvis ens børn har en tendens til at være klodset.

Temperament/Energiniveau

Maine Coonen er en meget aktiv og intelligent kat. Så den er rigtig glad for at lege, og er god til at forstå lege.

Stille eller meget miav’en

Maine Coonen har en almindelig tendens til at kommunikere og miave, særligt når den gerne vil have opmærksomhed.

 

>