Du er her: Forsiden Blog Korat: En smuk og rolig, thailandsk katterace med masser af kærlighed at give
korat

Korat: En smuk og rolig, thailandsk katterace med masser af kærlighed at give

12-12-2021

 

En Korat kommer fra et nordøstlige Thailand, hvor den anses for at være en lykkekat. Man siger nemlig, at dens udseende peger hen mod velstand. Det er en følsom kat, der er meget hengiven over for sine ejere. Den kan godt lide at lege og ”snakke” med dig.

 

#1 Størrelse

 

En typisk Korat er mellem 2,5-4,5 kg.

 

#2 Forventet levetid

 

Den forventede levetid for en Korat er 15-20 år. Det er altså en af de katteracer, der kan blive ret gamle.

 

#3 Pels og pelspleje

 

En Korat kræver ikke det store, når det kommer til pelspleje. På grund af dens korte pels, er det nok, hvis man børster den engang i mellem for at komme af med den døde pels.

 

#4 Fældning

 

En Korat fælder moderat til lidt, men du kan naturligvis mindske, hvor mange efterladenskaber der i, i forhold til hvor meget du gør rent. Det er langt fra en af de katteracer, der fælder mest.

 

#5 Er Korat bedst egnet som ude- eller indekat?

 

En Korat egner sig faktisk super godt til at være indenfor. Den er nemlig meget følsomme over for høje og pludselig lyde, og derfor anbefales det også, at det er noget, man stille skal vænne den til. Derfor kan det godt være for meget for den, hvis den skal være udenfor, hvor der sker så meget.

 

#6 Er Korat god med børn?

 

Hvis man har børn, så er der andre katteracer, der er bedre at kigge efter. Børn er ikke altid lige gode til at være forsigtige og tolke dyrs grænser, og da Koraten virkelig ikke kan lide høje lyde og hurtigt bliver bange, kan børn kan være for voldsomme omkring dens nervøse sind.

 

#7 Temperament/Energiniveau

 

En Korat er generelt en meget rolig kat, der er dejlig og nem at være i selskab med. Den elsker kærlighed og at blive kælet med af sine ejere, som den typisk vil være meget loyal over for. Det kan dog være anderledes, når det kommer til børn og fremmede mennesker, hvor den hurtigt kan blive bange for det ukendte. Trods dens nervøse væsen, er Koraten en meget intelligent kat, og du skal nok finde ud af, hvis den vil dig noget. Den er desuden heller ikke altid anbefalet sammen med andre katte.

 

#8 Stille eller meget miav’en

 

Koraten er næsten kendt for dens måde at ”snakke” med sine ejere på. Den elsker selskab, og den opsøger det også gerne selv hos dem, den kender og stoler på. Den har en behagelig og blød lyd, der næsten kan virke afstressende i hverdagen. Det er en god kat at have i hjemmet, hvis der ikke er børn. Men den kan naturligvis tilvænnes at være omkring børn, så det ikke er noget problem.