Du er her: Forsiden Blog Hvorfor spiser min hund græs?
hund spiser græs

Hvorfor spiser min hund græs?

05-10-2022

 

Det er er meget almindeligt, at hunde kan finde på at spise græs. Hunde er nemlig født til selv at finde føde i naturen. Det ligger derfor instinktivt i dem at søge efter de fibre og vitaminer, den eventuelt mangler.

Hvis din hund spiser græs, kan det være, fordi den mangler noget i sin kost. Nogle eksperter mener desuden, at hunde spiser græs, fordi det har en helbredende effekt på maveproblemer. En tredje årsag kan være understimulering.

Læs med her og bliv klogere på grundene til, hvorfor din hund spiser græs.

Mangler din hund vitaminer og mineraler?

Gnasker din hund lidt saftigt græs i sig på jeres gåture? Det kan være et tegn på, at den ikke får nok fibre, vitaminer eller mineraler i sin daglige diæt. Derfor vil den selv forsøge at finde det, dens krop mangler.

Det er således en rigtig god idé at undersøge, om din hund får den optimale kost for dens race og kropstype. Husk på, at hunde gennemgår deres livsstadier syv gange hurtigere end vi mennesker. Du bør således løbende sikre dig, at din hunds kost opfylder dens krops behov.

Bliver din hund stimuleret nok?

Nogle gange ligger der ingen dybere mening bag, hvis din hund tager en bid græs på gåturen eller i haven. Dog skyldes det ofte understimulering - den går simpelthen og keder sig.

Tænk over, om du opfylder din hunds behov for fysisk motion og mental aktivering? Spiser din hund mindre græs, hvis du tager den ud på flere gåture i dagligdagen? Hvis du ser en reducering i spisningen af græs, når du øger dens motion og mentale aktiviteter, har årsagen højst sandsynligt været understimulering.

Du kan med stor fordel give din hund træning eller legetøj, der aktiverer og udfordrer den mentalt. I mange tilfælde er det løsningen på græsspisningen.

Har din hund maveproblemer?

Nogle eksperter mener, at hunde spiser græs, fordi det har en helbredende effekt på dårlig mave. Tager din hund en mundfuld grønt græs, når I er ude, er der risiko for, at den har maveproblemer og prøver at helbrede sig selv.

Hvis din hund pludselig spiser store mængder græs og måske kaster op, kan det fortælle dig, at dens mave og tarm er i ubalance, eller at der er mere alvorlige problemer på færde, såsom gastrix reflux eller en inflammatorisk tarmsygdom.

Du bør derfor altid kontakte din dyrlæge, hvis hunden pludselig ændrer adfærd, også selvom det kun drejer sig om græsspisning.

Farer, der lurer i græsset

Husk på, at lidt græs ikke er farligt for din hund. Faktisk kan det være en kilde til god næring, ifald du har punkterne ovenover i baghovedet. Vær derfor ikke bekymret, hvis din hund guffer lidt græs i sig en gang imellem.

Dog er det vigtigt, at du er opmærksom på de farer i græsset, der kan true din hund:

  • Risiko for forgiftning samt indtag af pesticider og kemikalier fra gødning
  • Smitte med borrelia, anaplasma og TBE, der overføres via flåter. Du kan få din hund vaccineret mod borrelia eller give den tyggetabletter med samme effekt. 
  • Smitte med hjerte-lungeorm fra inficerede snegle, som har befundet sig i græsset

Kontakt altid din dyrlæge, hvis du er bekymret for din hunds sundhed.