Du er her: Forsiden Blog Hvorfor slikker min hund mig?

Hvorfor slikker min hund mig?

30-04-2022

 

Hunde slikker på mennesker for at vise sympati og for at få opmærksomhed. Hvis din hund slikker på din hånd, er det ofte bare et tegn på, at den godt kan lide dig. Samtidig siger den også at du gerne må give den et klap på pelsen, når din hånd nu bare hænger der og dingler.

Hunde slikker ikke på mennesker de ikke kan lide

Generelt slikker hunde kun på mennesker som de kan lide. De kan godt slikke på andre end deres ejer og øvrig familie. Rare gæster i huset, som hunden godt kan lide, kan også godt få et slik med på vejen. Med et slik på hånden viser hunden at du er okay. Den fortæller dig at den godt kan lide dig og giver dig samtidig lov til at give den et klø bag øret eller et klap på pelsen.

Nogle mennesker, der ikke selv har hund, kan godt synes at det er ulækkert at blive slikket af en hund. Det er en del af hundens adfærd, så i stedet for at skælde hunden ud, kan det måske være en ide at forklare folk, hvorfor den egentligt gør det. Det står dem jo frit for at vaske deres hænder bagefter.

Hunde lærer at slikke fra de er helt små

Hunde lærer at slikke i samme øjeblik de bliver født. Det første deres mor gør, er at slikke dem helt rene. De første mange uger slikker moren hvalpene bagi for at holde dem rene. Hvalpene begynder hurtigt at slikke på hinanden og på deres mor. Slikkeriet indeholder mange former for kommunikation, hundene imellem.

Almindelig slikkeri har ingen betydning

I deres voksne liv slikker hunde både på sig selv og på andre hunde. Der er ikke noget forkert i at hunde slikker sig selv og andre hunde. De slikker sig selv bagi, for at holde sig rene. De slikker på andre hunde i leg og som kommunikation.

Slikker din hund sig ofte kan der være noget galt

Oplever du at din hund slikker sig meget mere end den plejer, bør du finde ud af hvorfor.

Slikker den sig intenst på poterne, kan det være fordi poterne er blevet skadet af salt på fortovet, varm asfalt eller noget andet. Vask poterne i lunkent vand et par gange om dagen i et par dage. Har hunden meget pels på poterne og mellem trædepuderne, kan det også være en god ide, ganske forsigtigt at klippe noget af pelsen væk. Med den rigtige sæbe og salve kan du måske løse problemet.

Hunde der slikker sig meget og klør sig, kan have andre hudlidelser. Det kan være så simpelt som at prøve en mildere shampoo, når du vasker din hund. Det kan også være en allergi. Allergi hos dyr opstår som regel gennem kosten. Det første du kan prøve, er at skifte dens foder ud med et andet mærke. Mange af de gode mærker har en speciel udgave af deres foder, netop tiltænkt sensitive hunde.

Er der ikke noget af alt det ovenstående der virker, så bliver du nødt til at lade dyrlægen tage over.