Du er her: Forsiden Blog Hvordan tegner man en hund?
Hvordan tegner man en hund

Hvordan tegner man en hund?

01-05-2022

 

Hvis du ikke er fantastisk dygtig til at tegne, kan det være meget svært at tegne en hund, hvis den skal være helt korrekt. I det hele taget er mennesker og dyr, noget af det sværeste at give sig i kast med at tegne. Rundt omkring i landet er der mange aftenskoler, der tilbyder kurser i tegning, både for begyndere, let øvede og øvede tegnere. Nogle af kurserne har temaer som eksempelvis ”Lær at tegne dyr”, måske det ville være et godt sted at starte, hvis du gerne vil lære at tegne en hund.

Tegn en tegneserie hund

I tegneserier og børnebøger er der tit hunde med. Disse hunde er groft forenklet og har ikke til formål at ligne en bestemt hund, eller en bestemt hunderace. De er typisk tegnet med få streger og er derfor ret nemme at kopiere.

Har du ikke tegneserier eller børnebøger i reolen, kan du låne nogle på biblioteket. Find en flot hund og frem med blyant og papir. Forsøgsvis kan du prøve at tegne efter, ved bare at have bogen liggende ved siden af dit tegnepapir og tegne efter på den måde.

Alternativt kan du bruge bagepapir eller mellemlægspapir, som du lægger oven på bogen og tegner direkte efter. På den måde får du en meget præcis gengivelse af den hund, du har valgt fra bogen. Bagefter er det bare træning og atter træning. Du skal nok tegne den samme hund, rigtig mange gange, før du bare kan tegne den uden at kigge efter noget.

Tegn en hund med lidt snyd

Med lidt snyd kan det godt lade sig gøre at tegne en nogenlunde fin hund. Du får brug for en god blyant, tegnepapir, noget tape, et foto eller et print af den hund du vil tegne, gerne i sort/hvid og et vindue. Tegningen kan kun laves på den her måde i dagslys.

Tape dit foto eller dit print fast på et vindue med billedsiden ud mod dig selv. Tape dit tegnepapir oven på fotoet. Så er det bare at tegne efter fotoet som nu tydeligt ses gennem tegnepapiret.

Bliver du rigtig dygtig til at kopiere hunde og andre ting, fra fotoer, kan du overveje at anskaffe en lyskasse. En lyskasse eller lys plade, er en kasse eller plade med lys, som du kan lægge på et bord og bruge på samme måde som med vinduet. Det er lidt mere behageligt at tegne ved et bord, hvis det er noget, man gør ofte.

Tegn en hund med rigtig meget snyd

Med helt vildt meget snyd og helt uden blyant, kan du tegne en hund direkte fra dit fotoalbum. Prøv at lege med de filtre der i forvejen ligger i dit fotobibliotek, på din telefon. Hvis du er heldig, er der et filter som kan forvandle dit foto af din hund til den flotteste blyantstegning på nul komma fem. Har du ikke lige det filter på din telefon, findes der rigtig mange gratis foto apps og gratis foto redigerings programmer som du kan downloade til din computer.