Du er her: Forsiden Blog Hvor ofte skal jeg fodre min hvalp?
hvalpe spiser

Hvor ofte skal jeg fodre min hvalp?

05-10-2022

 

Der er meget, der skal tages hensyn til, når en lille firbenet ven flytter ind i hjemmet, for du ønsker naturligvis at give den en god start på livet hos dig. Noget af det vigtigste, du skal tænke over, er fodringen af hvalpen.

En mindre hvalp skal fodres ca. 3-4 gange om dagen, til den er 4-5 måneder gammel. Herefter kan du nøjes med at fodre den 2-3 gange dagligt.

Tag hensyn til hvalpens fordøjelsessystem

Når du får din hvalp med hjem, er den typisk 8 uger gammel eller en smule ældre. I løbet af de første uger bør du fodre din hvalp ofte, omkring 3-4 gange dagligt. En hvalp har nemlig en mindre mave samt et mere sensitivt fordøjelsessystem end en voksen hund.

Fra 4 måneders alderen for mindre racer og 6 måneders alderen for større racer, kan du nedjustere fodringen af din hvalp til 2-3 gange om dagen.

Når hunde er midt i deres vækstperiode, kan de som regel sagtens fortsætte med 2 gange eller nøjes med 1 daglig fodring.

Foderrationen afhænger af det valgte foder

Hvor stor en mængde mad, du skal give din hvalp pr fodring, afhænger af det foder, du har valgt. Derfor kan det variere en del alt efter mærket.

Du bør så vidt muligt følge foderanvisningen på posen, men du skal selvfølgelig tage hensyn til din hvalp. Spiser den ikke, hvad den burde ifølge anvisningen, er det vigtigt, at du ser på hvalpen. Er den begyndt at blive for rund eller for tynd, selvom den får den anbefalede mængde foder, må du justere på mængden, så det passer til netop din hvalp.

Hvad hvis hvalpen er kræsen?

Nogle hunde elsker mad, mens andre er mere kræsne. Har du en labrador, skal du ikke være bekymret for kræsenhed, da de er kendt for at spise alt. Andre racer tager dog et længere tilløb til at spise deres mad. Ofte er det en hvalp af den sidste type, der kan udvikle sig til at blive kræsen. Måske spiser den gerne, hvis foderet er nyt og spændende, men mister herefter hurtigt interessen.

Spiser din hvalp ikke maden, når den bliver serveret, kan du prøve at fjerne dens madskål efter maksimum 15 minutter og tilbyde det igen, når der er gået lidt tid.

Du bør afholde dig fra at lægge noget af din egen mad eller andre godbidder i foderet for at få hvalpen til at spise. Det kan nemlig let udvikle sig til en dårlig vane, som er utrolig svær at slippe af med igen.

Giv din hvalp ro til at spise

Din hvalp skal have mulighed for at spise i ro og fred. Har du børn, så fortæl dem, at de ikke må forstyrre den, når den er i færd med at spise.

Sørg desuden for, at hvalpen kun spiser fra en madskål og ikke håndfodres. Du må heller ikke fjerne dens madskål, når den spiser, men først når den er færdig.

Hvis du vil undgå eller stoppe tiggeri ved bordet, er det nødvendigt, at du hurtigt lader din hvalp vide, at tiggeri ikke kan betale sig. Er du konsekvent i din opdragelse af hvalpen, vil den hurtigt lære, at det ikke giver mening for den at tigge.

Her kan du se et udvalg af forskellige fodermærker til både store og små hunde.