Du er her: Forsiden Blog Hvad skal jeg gøre, hvis min hund er bange for fremmede?
Hund bange for fremmede

Hvad skal jeg gøre, hvis min hund er bange for fremmede?

05-10-2022

Der kan være mange grunde til, at din hund er bange for fremmede. Det kan være, at det generelt er en nervøs hund, men det kan altså også være, fordi at den ikke er blevet socialiseret nok som hvalp. 

Der er heldigvis meget, som du kan gøre ved det. Prøv for eksempel at gå tur med hunden i befærdede områder. Du kan også bede den fremmede om at sætte sig ned på jorden. Det er vigtigt, at du ikke stopper din hund i at tage kontakt til nye mennesker. Sidst men ikke mindst kan du naturligvis kontakte en hundetræner eller hundepsykolog, hvis dine egne tiltag ikke virker. 

Sørg for, at din hund ofte ser fremmede

Hvis det er muligt, er det en rigtig god idé at gå tur i befærdede områder. Det kan for eksempel være i en park eller lignende. Det er vigtigt, at du i starten holder god afstand til de andre mennesker. Så vænner din hund sig nemlig til, at de er der. Efterhånden som din hund bliver mindre bange, kan I begynde at gå tættere på de andre mennesker. 

Hvis din hund er så bange, at den slet ikke kan gå i et befærdet område, skal I naturligvis ikke gøre det. Gå i stedet et sted, hvor der ikke kommer lige så mange mennesker. Det er dog vigtigt, at der er en anden gående en gang i mellem, så din hund langsomt vænner sig til andre mennesker. 

Sørg for, at den fremmede ikke er skræmmende

Hvis du for eksempel får en gæst på besøg, som skræmmer din hund, kan du bede din gæst om at sætte sig ned, hvis de ikke har noget imod det. 

Når din gæst sidder ned, vil han eller hun nemlig ikke virke lige så frygtindgydende. Personen kan sagtens blive siddende på gulvet i lidt tid. Det er nemlig meget muligt, at hunden langsomt vil nærmere sig ham eller hende.

Du kan eventuelt give din gæst nogle godbidder, som han eller hun kan give til din hund, hvis den kommer tæt nok på. Det skaber nemlig en god oplevelse for din hund. 

Lad din hund være modig

Mange hundeejere vil gerne have, at de skal give deres hund lov til at sige hej til fremmede mennesker. Det er generelt rigtig fornuftigt, da hunden så ikke kommer for tæt på personer, som ikke vil have det. 

Men hvis du har en bange hund, skal du helst ikke stoppe din hund i at sige hej. Hvis din hund selv nærmer sig en fremmede person, kræver det ofte rigtig meget af din hund. Den vil derfor ikke have lyst til at gøre det igen, hvis du stopper den. Hvis du kan se, at den fremmede person ikke vil sige hej eller er bange for hunde, skal du naturligvis ikke lade din hund gå helt hen til vedkommende.

Forklar eventuelt situationen til den fremmede eller begynd lige så stille at gå væk, så skal din hund nok følge med. Det er vigtigt, at du ikke bliver sur.

Tag kontakt til en hundetræner eller hundepsykolog

Hvis din hund har været udsat for et traume, er det ikke sikkert at overstående tiltag vil virke. I stedet kan du kontakte en fagperson. Det kan for eksempel være en hundetræner eller hundepsykolog. De har garanteret behandlet en masse hunde og har helt sikkert en masse gode idéer og tiltag, som kan hjælpe lige netop din hund. 

Det kan være, at I, i fællesskab kan finde ud af, om der er sket noget specifikt, som har gjort din hund bange for fremmede. Hvis det er tilfældet, kan I nemlig finde ud af, hvad der præcist gør din hund bange, og så er det nemmere at hjælpe din hund af med frygten.