Du er her: Forsiden Blog Hestedækken

Hestedækken

13-11-2020
hestedækken


 

Afhængig af årstiden er det vigtigt at klæde din hest korrekt på til vind, vejr og temperatur. Dækkener er basistilbehør til de majestætiske dyr, der kan fås i forskellige udgaver.

Det er ikke kun i vinterperioden, at et dækken er uundværligt. Har din hest fået overbelastningsskade, kan du vælge et højkvalitetsdækken, der er i stand til at afgive varme.

Herunder kan du læse mere om, hvordan dækkener kan hjælpe din hest, og du får gode råd og inspiration til at vælge det helt rette dækken.

Derfor skal din hest bære dækken

Et hestedækken har flere egenskaber, som har stor betydning for dyrets sundhed, komfort og trivsel på længere sigt. De bedste dækkener er lavet til at sikre, at din hest er lun og tør. Det er især i vintermånederne fra december til februar, at hestene har brug for at bære dækkener.

Det er i høj grad de aktiviteter og de formål, som vi anvender hestene til i dag, der gør, at vi skal sørge for, at dyrene ikke kan komme til at fryse.

Når det drejer sig om spring og ridning, kan knogler og muskulatur belastes. Hestedækkener er i stand til at isolere og afgive varme, så overbelastningsskader minimeres.

Når du køber dækken, skal du være opmærksom på, at heste er forskellige. Mens nogle heste er kuldskære, har andre dyr lettere ved at opretholde en normal kropstemperatur.

Du skal vælge dækken, der både matcher din hests kropstemperatur samt dyrets omgivelser.

Særligt om brug af hestedækken i forhold til årstiderne

Det er ikke kun i den kølige og fugtige vinter, at din hest har glæde og gavn af et dækken. Der findes lige så mange dækkener til brug i sommerperioden, foråret og efteråret.

Derudover findes der specialdesignede dækkener, som er lavet til heste med fysiske skader. Back On Track fremstiller nogle af de mest eftertragtede hestedækkener, som er lavet af det patenterede ”keramisk tekstil”-materiale. Dette tekstil er på unik vis i stand til at reflektere varmen fra kroppen i form af infrarød stråling. Denne energiform bruges også til behandling af skader hos vi mennesker, der både kan fremme helingsprocesser, skabe øget velvære og forbedre blodcirkulationen.

Sådan finder du det rette hestedækken

Når du undersøger det store udvalg af dækkener på markedet, kan det virke uoverskueligt at skulle finde frem til den rette model til din hest.

Før du går i gang med at sammenligne forskellige modeller, skal du tjekke din hests kropstemperatur for at finde ud af, om den fryser. Dette kan du gøre ved at mærke på den nederste tredjedel af øret. Er dette område koldt, er det en indikator for, at din hest fryser. Dette skal du have i mente, når du køber dækken til den.

Du kan bruge følgende råd til at vælge det bedste hestedækken i højeste kvalitet:

·         Vælg altid dækken, der matcher den pågældende årstid

·         Køb dækken, der passer til din hests særlige behov, fysiske omgivelser og kropstemperatur

·         Brug en specialiseret webshop, der har de bedste dækkener på markedet (og som tilbyder et udvalg af de komfortgivende og eftertragtede Back On Track modeller)

·         Sørg for at vælge den rette størrelse

Når du sammenligner forskellige dækkener, vil du opleve produktbeskrivelser, der blandt andet indeholder information om vandsøjletryk, materiale og særlige egenskaber. Det er en god idé at bruge tid på at sammenligne flere modeller, så du kan finde frem til det hestedækken, der vil passe til din hest.

Når du benytter dig af en kvalitetswebshop, får du de mest omfattende og detaljerede beskrivelser af hvert produkt i sortimentet.

Vinter- og sommerdækken – hold øje med både massefylde, vandsøjletryk og materiale

Dækkener til vinterbrug er dem, der har den største massefylde. Om det skal være en volumen på 300 g. eller 500 g. vil afhænge af din hests behov for varme. Sørg for at vælge et hestedækken til vinter med et højt vandsøjletryk, der kan afsky både regn og sne.

Når du vælger et højkvalitetsdækken, kan du forvente, at materialet er lavet med stor åndbarhed. Din hest må ikke blive ’lukket inde’ i sit dækken. Dette vil skabe fugt, og det kan føre til, at der skabes kulde omkring kroppen.

Når det kommer til at vælge et dækken til sommeren, skal det været ét, som kan holde fluer og insekter på afstand. I denne kategori finder du ”insektdækkenerne”, der hører til de tyndeste udgaver på markedet.

Skal du have dit eget hestedækken kan du se vores udvalg her.