Du er her: Forsiden Blog Egyptisk Mau
mau

Egyptisk Mau

14-11-2021

 

Overvejer I, i din familie, at forøge familien ved at anskaffe jer en kat? Her er de overvejelser og ting, du skal vide, inden I skaffer jer en Egyptisk Mau.

Mauens størrelse

Den egyptiske Mau er kendetegnet ved at være en mellemstor, muskuløs kat, der dog er forholdsvis lang, hvor hannen ofte er større end hunnen. Den vejer typisk ml. 3-5 kg.

Mauens forventede levetid

Den egyptiske Mau er en robust kat, der ikke er eksponeret for særligt farlige sygdomme, som man skal tage højde for, når man anskaffer sig den. Den forventede levetid er ca. 13-16 år.

Pels og Pelspleje til en Egyptisk Mau

Pelsen er sølv- og bronzefarvet med sorte pletter og sorte striber i ansigtet. Den er nem at rede, og pelsredningen kan nemt gøres til en del af den daglige leg. Den har et kileformet hoved med store mandelformede øjne, samt let buede ører.

Fældning

Den har tendens til at fælde moderat, med en kort pelslængede, der er kendetegnet ved at være silkeblød og glat.

Er en Egyptisk Mau bedst egnet som ude- eller indekat?

Med sit rolige sind og tilbøjelighed til at være en overvejende observerende, er den optimal som indekat.

Er den egyptiske Mau god til børn?

Den egyptiske Mau er blandt de mest familievenlige katteracer. Den er hverken aggressiv eller temperamentsfuld – derudover er den meget afbalanceret og er samtidig meget initiativrig.

Temperament og energiniveau

Den er meget god til at se muligheder for at udfolde sig, hvor end den er. Den kan kravle op på reoler og køleskabe, når den er indendørs. Den er samtidig også meget selvstændig. Den kan selv bestemme, hvor meget mad den har brug for – så længe den har plads til at udfolde sig. De er nemme at opdrage og vil igennem sit liv knytte sig særligt til to personer. Derudover den også optimal som indekat, så du ved altid, hvor du har den.

Har en Egyptisk Mau en stille eller meget miav’en

Med sit rolige sind og observerende mentalitet har den egyptiske Mau en mere stille og mindre miav’en.