Du er her: Forsiden Blog Devon Rex - den selskabelige kat!
Devon Rex

Devon Rex - den selskabelige kat!

09-11-2021

 

Kort krøllet hår, store pixiører, en lang krop og store øjne er alt sammen fysiske karakteristika for katteracen devon rex. Dette er en kat, som i højeste grad elsker menneskeligt selskab. De er rolige, selskabelige, venlige og intelligente. Hvis du vælger dem som kæledyr, vil de uden tvivl følge dig omkring i huset og tigge dig om opmærksomhed.

Størrelse

En devon rex er en lille til mellemstørrelse kat.

Forventet levetid

Deres forventede levetid er mellem 9 og 15 år.

Pels og pelspleje

Deres pels er blød, men også kort. For det meste er det tyndere og mindre tæt end andre katteracer. Mens dette kan være en fordel for allergikere, er det ikke nødvendigvis en fordel for katten. Det er lige præcis derfor de ofte opsøger en varmekilde, da deres pels ikke holder dem varme. Ideelt set bør deres seng af denne grund blive placeret i de varme områder af huset for at sikre, at de har det så behageligt som på deres ejers lår.

Givet pelsens korte længde, vil nogle enkelte strøg med en børste med blødt hoved være tilstrækkeligt.

Fældning

Generelt vil du ikke skulle regne med at finde en hel masse kattehår rundt omkring i dit hjem. Dog bør du stadig børste dem, når de er i deres fældningsperiode.

Er devon rex bedst egnet som ude- eller indekat?

En devon rex er en eftertragtet katterace, som er værd at have indendørs. Faktisk vil nogle avlere insistere på, at den skal være en indekat. Det er dog muligt at gå ture uden for med en sele og snor på. En anden mulighed er at installere et lille område for katten at løbe rundt i. Ønsker du at holde katten som en indekat, bør du sørge for at have masser af legetøj til den og et kattetræ, der går hele vejen til loftet.

Er devon rex god til børn / andre dyr eller er den meget solitær?

Strengt taget er de fleste katte meget sociale, så det er på tide, at myten om deres distancerede holdning til mennesker forsvinder.

Det er ikke sådan, at en devon rex elsker mennesker; faktisk er det komfort, de hovedsageligt elsker. Dette kan omfatte varmen og trygheden i deres ejers skød og endda deres skuldre. Disse katte er meget kærlige, aktive og legesyge. De kommer ret godt ud af det med børn og ældre mennesker.

De hader virkelig at være alene, selvom de ikke har nogen problemer med at tilpasse sig aflukkede rum. Så hvis der ikke er nogen hjemme i længere perioder, bør du anskaffe dig en anden kat til at holde dem med selskab.

Temperament/Energiniveau

Devon rex’er er nogle af de mest legesyge katte og opfører sig nærmest stadig som killinger, selv når de kommer op over seksårsalderen. Sørg for altid at have en tyk trøje på, for de vil bruge dig som et træ til at slynge sig op på dit klædeskab. Disse katte har noget, der minder om tommelfingre idet deres femte tå kan bruges til at holde fast i ting og for lettere at klatre. De kan få stor fornøjelse ud af at lege apport, og du vil måske også nogle gange finde, at den kommer med sit yndlingslegetøj for at lege.

De er nogle meget frække katte med en yderst god sans for humor. Du vil kunne opleve, at de vil hoppe ud efter dig, lege gemmeleg indtil du finder dem, hvorefter de vil spinde gevaldigt. For dem er alt som en leg. De drager stor fornøjelse ud af menneskeligt selskab og vil så ofte som de kan hygge sig på dit skød.

Stille eller meget miav’en?

Disse er ikke specielt højlydte katte og kommunikerer med flere forskellige miavlyde. Du vil hurtigt komme til at lære, hvad hver af dem betyder.