Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om sibirisk skovkat
Sibirsk Skovkat

Alt du skal vide om sibirisk skovkat

13-02-2022

 

I lighed med racer som Maine Coon og Norsk skovkat er Den sibiriske skovkat en naturrace. Den er, hvilket navnet antyder, opstået i Sibirien. Racen har eksisteret i rigtig mange år, men der først blevet officiel anerkendt i 1992. En sibirisk skovkat er en meget social kat, og binder sig ofte til et specifikt menneske. Rent fysisk er det en mellemstor katterace og er den meget social og legesyg. Og så siger man, at det er en kat, der er allergivenlig.


Størrelse

En sibirisk skovkat er en mellemstor katterace. Hanner vejer typisk mellem 6 og 7 kg. Hunner vejer mellem 3 og 5 kg. Racen vokser langsomt, og det først omkring 5-årsalderen at de vil være udvokset. Katten har en muskuløs krop, poterne er store, og så har den en lang hale. Selve hovedet er let afrundet, ørene er pelsede og øjnene er ovale, store og placeret væk fra hinanden. Farven på pelsen kan variere i mange nuancer, men farven på øjnene kan være enten grøn, guld eller kobber.


Forventet levetid

Det er typisk omkring 5-årsalderen at en Sibirisk skovkat er fulgt voksen. Levetiden er som hos de fleste andre katteracer. Men man skal være opmærksom på at den naturligvis skal have den rette næring for at udvikle sig rigtigt.


Pels og pelspleje

Pelsen på en sibirisk skovkat er tæt og halvlang. Den er i tre lag og vandtæt. Pelsen skal gerne kæmmes en gang om ugen for at undgå knuder og filtring. Dette kan gøres med en metalkam eller en børste. Om foråret kan det være nødvendigt med at kæmme oftere, da de fælder meget. Det kan være en udfordring at vaske en Sibirisk kat, da pelsen er vandtæt, men det er heller ikke nødvendigt med bad så ofte, hvis pelsen plejes regelmæssigt.


Skal som indekat have et klatretræ

Den sibiriske skovkat beskrives som en fantastisk klatre, der elsker at skue over dine domæner. Hvis du har katten primært indendørs, er det en god ide, at købe et klatretræ, som den kan boltre sig i. Ellers vi du helt sikkert opleve, at katten balancerer på boghylder eller andet i din stue.


Meget social

Helt generelt er en sibirisk kat et meget aktivt og socialt væsen. Den elsker børn, mennesker i almindelighed, og nyder også at omgås andre katten og sågar hunde og andre dyr. Temperamentet er behageligt. Med andre ord et supergodt og velegnet kæledyr til hele familien. En sibirisk kat elsker vand og kan lege med det i timevis.


En legesyg kat

Når du vælger en Sibirisk skovkat som kæledyr får du en meget legesyg kat. Det er en meget snaksaglig kat, langt fra en stille kat, og den er social på alle mulige måder. Katten elsker at klatre og lege med vand. Og den elsker legetøj og andre udfordringer.
Men det er ikke en kat, der kræver specielt meget opmærksomhed. Måske en perfekt løsning for mange børn.