Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om katteracen Perser
persisk kat

Alt du skal vide om katteracen Perser

20-12-2021

 

Den populære katterace Perser er kendetegnet ved dens smukke, lange pels. Det er en stille kat, som sætter pris på en rolig husstand, hvor den kan observere omgivelserne. Perseren kræver meget pleje af pelsen, men det er en aldeles rolig og hyggelig tilføjelse til familien.

Her på siden findes der viden om Perseren, så man kan vurdere om denne kat er det, man leder efter.

Størrelse

Perseren er en mellem til stor kat. Her vil en han typisk veje op til 7 kg, og en hun vil veje op til 6 kg.

Racens ben er relativt tætbyggede, og den korte længde får benene til at se endnu tykkere ud.

Forventet levetid

Levetiden for en Perser er mellem 10 til 17 år. Levetiden kan dog variere meget fra kat til kat. Det bedste man kan gøre, er at holde sin Perser sund og rask.

Pels og pelspleje

Persere er kendt for deres smukke og lange pels. Pelsen er blød og dejlig at røre ved. Med en langhåret kat kommer dog også en del pelspleje. Det er vigtigt at tage med i overvejelserne, når man overvejer at anskaffe sig en Perser.

Med daglig børstning undgår man filtret pels. Hvis pelsen først er blevet filtret, er der ofte ikke så meget at gøre. Det vil ofte kræve en tur til dyrlægen, hvor pelsen måske skal barberes af. Det er derfor bedst, hvis man undgår filtret pels i det taget.

Fældning

Perseren skifter pels, og her taber katten meget hår. Det kan derfor være nødvendigt at børste katten endnu mere end normalt.

Dette store pelstab kan også betyde, at Perseren sluger en stor mængde hår, når den vasker sig selv. Kattegræs kan være en god investering for at undgå, at katten lider af forstoppelse grundet hår.

En passende indekat

Denne katterace er rolig, og den har ikke et stort behov for at komme udenfor og undersøge verden. Af denne grund, er Perseren et godt valg, hvis man er på udkig efter en indekat. Perseren elsker at ligge sammen med sine ejere og blive nusset.

Vælger man at ens Perser skal være en frit løbende kat, bør man vide, at ens område er sikkert for den.

Selvom Perseren er en god indekat, betyder det ikke, at den ikke har behov for aktiviteter. Det er en god ide at sørge for, at katten har tilgang til et kradsetræ eller andre ‘udfordringer’, som den kan gøre brug af.

En familiekat

En Perser er, som tidligere nævnt, en kat, der elsker at ligge i sofaen og blive aet. Det er en race, som ofte giver sig meget hen til sine ejere. Det er derfor en god familiekat, som vil elske sin familie.

Når det er sagt, så er Perseren ikke særlig glad for støj, og det kan derfor blive for larmende, hvis der er små børn i familien.

Perserens energiniveau og temperament

Katteracen Perser er en rolig kat, som ikke har behov for, at der sker en hel masse. Den kan nyde blot at betragte omgivelserne uden at engagere sig specielt meget i dem.

Perserens temperament er roligt og kærligt. Den trives bedst som det eneste dyr i familien. Der er selvfølgelig undtagelser, hvor den kan trives med andre husdyr.

Persere er legesyge som killing ligesom alle andre killinger. Med alderen bliver den dog mere og mere rolig. Hvis man ønsker sig en meget legesyg og aktiv kat, så er Perseren nok ikke det rette valg.

En stille kat

En Perser sætter som sagt pris på ro og stilhed, og den er heller ikke en larmende kat selv. Man behøver derfor ikke at bekymre sig om en masse miav’en med en Perser.