Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Boston Terrier
Boston Terrier

Alt du skal vide om Boston Terrier

21-02-2022

 

En Boston Terrier har en fantastisk og tydelig personlighed. Den er intelligent, kan være stædig og er god som familiehund, fordi den er venlig af sind. Det er en meget social hund, så du skal ikke forvente at den underholder eller lufter sig selv. Til gengæld får du en ven for livet i en Boston Terrier.

Navnet stammer, måske ikke overraskende, fra byen Boston i USA. Her blev racen avlet af en række opdrættere tilbage i slutningen af 1800-tallet. Dengang blev den brugt som kamphund, men den tid ligger fjernt fra det milde sind, som den er kendt for i dag. I starten af 1900-tallet var racen en af de mest populære i hele USA, og den er efterhånden gået fra at være en kamphund til at høre under betegnelsen ”selskabshund”.

Raceinfo

Personlighed

En Boston Terrier er en glad, social hund, som passer godt ind i familielivet. De fleste elsker børn og elsker at lege, men kan også sagtens hvile og slappe af – nogle Boston Terriere mere end andre. Derfor egner den sig både til hus og lejlighed. Den knytter sig meget til familiens medlemmer, og kan godt være en smule reserveret over for fremmede. Her skal man særligt være opmærksom på omgang med andre hunde, og det er en god idé at starte socialiseringen tidligt.

Boston Terrieren er intelligent og kan derfor forholdsvist nemt trænes. På grund af dens adræthed og fart er den desuden også god til agility. Det er en stædig hund, så man skal vide, hvad man laver, når det gælder træning, men til gengæld kan man lære den mange ting.

Antal i Danmark

Den første Boston Terrier blev registreret i Danmark helt tilbage i 1915. De seneste år har der, hos Dansk Kennel Klub, været registreret cirka 100 nye om året. Så den er altså en populær race i Danmark, men er ikke i top-30 over de mest populære hunde. I alt er der registreret omkring 800.000 hunde i Danmark. Dette tal er dog kun cirka, idet ejerne ikke altid udmelder deres hunde, når de ikke lever længere.

Ejere af Boston Terriere kan melde sig ind i Klubben for Små Selskabshunde, som dækker over cirka 25 selskabshunderacer.

Forventet levetid

Op til 15 år.

Racen er generelt kendt for at være sund og rask, men har enkelte genetiske problemer. Disse er opdrætterne dog opmærksomme på, og forsøger at screene sig fra helbredsproblemer, når de avler hundene.

Det anbefales derfor altid at købe sin Boston Terrier fra gode, anerkendte opdrættere.

Skulderhøje – han

Ca. 38 cm

Skulderhøjde – hun

Ca. 36 cm

Vægt – han

6-11 kg

Vægt – hun

6-11 kg

10 ting du skal vide om Boston Terrier

#1: Familieegnet

En Boston Terrier elsker både børn og voksne, så den er meget familieegnet. Den vil helst være tæt på sin familie hele tiden, og kan både lege og slappe af i selskab med familien. Andre kæledyr kan også gå an, men den skal helst vænnes til dem så tidligt som muligt, så der ikke opstår konflikter. Lige på det punkt er der stadig rester af 1800-tallets kamphund i racen.

Hunden er derudover Selskabshund med stort S, og er både intelligent, nysgerrig og lærenem. Den knytter sig meget til familien, og mange af racens hunde vil hellere have selskab på gåture, end at rende alene ude i haven.

Karakter: 5 ud af 5

#2: God med børn

Hundens selskabelige sind betyder også, at den er rigtig god til børn. Det er en forholdsvis lille hund, så leg bliver ikke for overvældende for små børn. Samtidig er den stærk, robust og hurtig, så den kan også godt tåle vild leg. Som med alle andre hunderacer anbefaler vi dog, at du lærer dine børn, hvordan man omgås hunde, og undgår at små børn og hunde er alene sammen særligt i starten.

Med det sagt er en Boston Terrier både tålmodig og blid, så der skulle ikke være noget i vejen for, at den bliver børnenes nye følgesvend.

Karakter: 5 ud af 5

#3: Nem at træne

En Boston Terrier er meget intelligent og dermed også lærenem. Det er dog vigtigt, at den bliver trænet rigtigt, netop fordi den er for intelligent til at lade sig narre. Den er meget selvstændig, men er samtidig ivrig efter aktiviteter, så med den rette tilgang kan den trænes effektivt.

Socialisering er særligt vigtigt for denne race, for at undgå at der senere hen opstår konflikter med især fremmede hunde. Derfor skal den møde andre hunde og mennesker så meget som muligt i starten – gerne allerede indenfor de første fire måneder.

Når du træner hunden, skal du undgå skældud, men sørge for at være rolig, konsekvent, tålmodig og at holde dens opmærksomhed. Det må godt være intensiv træning i høj fart, men gerne i kort tid ad gangen, så den ikke keder sig.

Karakter: 3 ud af 5

#4: Kan være alene hjemme

Som udpræget selskabshund og flokdyr, er en Boston Terrier ikke vild med at være alene hjemme for længe. Den er både intelligent og følsom og husker derfor dårlige oplevelser, som for eksempel at blive efterladt.

Man skal være særligt opmærksom på, at den ikke udvikler separationsangst også. Så det er en god idé allerede tidligt at starte med at træne den i at være alene. Det kan sagtens lade sig gøre at træne den til perioder alene, men generelt er en Boston Terrier ikke skabt til at tilbringe hele dagen kun i sit eget selskab. Det er den alt for social til.

Karakter: 2 ud af 5

#5: Lydighed

En Boston Terrier er som bekendt en meget social hund. Derfor burde du ikke få svært ved at kalde den til dig, når I er ude. Den vil nemlig allerhelst være tæt på dens nærmeste hele tiden. Som nævnt tidligere er den meget intelligent, men samtidig selvstændig, så du skal sørge for ordentlig træning og opdragelse, hvis du vil være helt sikker. Lydighedstræning er altid en god idé, men især med en Boston Terrier kan det blive en rigtig god oplevelse for jer begge, da den lærer hurtigt.

Karakter: 4 ud af 5

#6: Stædighed

Denne hund er hengiven, men samtidig stædig. Det er ikke en race, der lægger skjul på sine behov. Du kommer ikke til at være i tvivl, når den for eksempel gerne vil lege, og den giver ikke op lige med det samme, selvom den får et nej.

Stædigheden hænger sammen med dens intelligens, så selvom det kræver ordentlig hundetræning, betyder det samtidig, at den er lærenem – du skal bare heller ikke bestemme det hele.

Karakter: 2 ud af 5

#7: Aktivitetsniveau

En Boston Terrier skal helst aktiveres en del. Dens høje intelligens og dens energi dur simpelthen ikke til bare at ligge på sofaen. Udfordringen kan især være, at den godt kan komme til at kede sig, hvis den ikke bliver stimuleret nok, eller hvis det er samme aktivitet hele tiden.

Det skal dog siges at alle hunde er forskellige, og man kan sagtens finde en Boston Terrier, som ikke gider mere end et par daglige gåture. Som regel kræver racen dog et forholdsvist højt aktivitetsniveau.

Dens behov for tidlig og intensiv socialisering plejer at gå hånd i hånd med det øgede behov for aktivitet, idet hundetræning i høj grad hjælper med at stimulere og socialisere den. En ting man skal være opmærksom på med denne race, er dog, at den ikke håndterer sommervarme og fugtigt vejr særligt godt. Ligesom med mange andre fladnæsede racer skyldes dette, at varmere vejr hurtigt giver åndedrætsproblemer.

Karakter: 3 ud af 5

#8: Fælder hunden?

Boston Terrierens pels er kort, glansfuld og rimelig let at pleje. Den kræver bare en børstning eller aftørring indimellem for at fjerne døde hudceller og løse hår. Generelt er den ikke kendt for at fælde så meget, men til gengæld er dens hår nærmest som skabt til at bore sig ind i sofaer og tæpper og kan være svære at fjerne. Så hyppig børstning kommer helt naturligt for at undgå, at man skal pille hår for hår ud af sofaen.

Karakter: 4 ud af 5

#9: Allergivenlighed

Selvom racen er korthåret og ikke fælder meget, kan den stadig godt fremkalde allergi hos nogle personer. Det er nemlig ikke mængden og længden på pelsen som afgør, hvor mange allergener en hund afgiver. Der findes en række hunde som er allergivenlige, og heriblandt placerer en Boston Terrier sig ikke, selvom den heller ikke er den mest allergifremkaldende hund.

Idet det er en meget aktiv hund, er det vigtigt at sørge for, at den bliver aktiveret udendørs. Det er nemlig når hunden er mest aktiv, at den afgiver flest stoffer der fremkalder allergi, og disse vil vi gerne holde ude af hjemmet.

Karakter: 3 ud af 5

#10: Vagtegenskaber

Leder du efter en decideret vagthund, er det ikke en Boston Terrier, du skal anskaffe dig. Den gør ikke ofte, kun når det er nødvendigt. Derfor er den oplagt til for eksempel at bo i lejlighed. Hunden er generelt meget territorial, men dette gælder mest over for andre hunde, og ikke mennesker. En Boston Terrier er sjældent bange eller søger beskyttelse – der forsvarer den sig hellere. Der er trods alt stadig lidt kamphund at spore i den ellers så selskabelige hund.

Karakter: 2 ud af 5

FAQ 

Hvor stor er en Boston Terrier? 

En Boston Terrier er ikke en stor hund, selvom den indimellem opfører sig sådan. Den bliver gennemsnitligt kun op til 38 cm over skuldrene, og kommer sjældent op på at veje mere end 11 kilo.

Hvor mange hvalpe får en Boston Terrier?

Typisk ligger antallet af hvalpe i et kuld på tre til fem, men den kan få helt op til syv hvalpe. På grund af racens store hoved, sker der lettere komplikationer ved fødslen, hvorfor man kan risikere at nogle af hvalpene dør.

Anbefalet kost

Det er altid en god idé at tale med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvilket foder din hund har brug for. Men generelt kan vi anbefale at se på dyrets alder, aktivitetsniveau og øvrige behov, frem for at fokusere på særlige mærker af hundefoder. Nogle hunde trives fint udelukkende på tørfoder, mens andre skal have vådfoder. Da en Boston Terrier kan være en meget aktiv hund, er det godt at fokusere på at den får hvad den skal bruge af kulhydrater, vitaminer og mineraler.

Anbefalet legetøj

De fleste Boston Terriere lever for at apportere. Så alt hvad du kan kaste med – og som ikke risikerer at skade hunden – er en succes. Det vigtigste for hunden vil ofte være, at du er med i legen. Så spar gerne på legetøj, som hunden selv skal lege med, og skru i stedet op for gåture og aktiviteter som I kan lave sammen.