Du er her: Forsiden Blog Hvordan introducerer man sin hund for fremmede?
hund og fremmede

Hvordan introducerer man sin hund for fremmede?

05-10-2022

 

Du kan gribe det an på flere forskellige måder, når du skal introducere din hund for fremmede. Det kommer meget an på din hunds adfærd og race. Nogen racer er meget ængstelige, og derfor skal de bruge mere tid og trygge rammer, når de skal møde nye mennesker. Andre racer har derimod nemt ved at blive introduceret til fremmede.

Det er dog altid en god ide, at du starter det i hvalpestadiet. Herudover skal du ofte tage det stille og roligt. Du skal sørge for, at det bliver en god oplevelse for din hund første gang, at du introducerer den for en fremmede. 

Start introduktionerne i hvalpestadiet

Det bør ikke være normalt for nogle hunde, at de er bange for bestemte ting såsom mennesker, andre dyr eller noget andet. Det er derfor vigtigt, at du tidligt starter med at introducere din hvalp for andre mennesker. Den vil på den måde nemmere vænne sig til nye og fremmede mennesker, jo hurtigere den bliver vant til det. 

Hunde er ekstra modtagelige for at lære nye ting at kende, når de er hvalpe. Det gælder alt fra tricks, dyr og mennesker. Der er derfor pålagt et stort ansvar på dig som ejer, når hunden er hvalp. 

Tænk over din egen adfærd

Din adfærd kan sagtens komme til at spille en stor rolle i, hvordan din hund har det med fremmede mennesker. Det er vigtigt, at du husker, at din hund er en hund. Mange behandler hunden som et lille barn, hvilket også er helt fint nogen gange.

Det kan dog blive et problem, hvis du hele tiden bærer din hund, snakker babysprog til den eller kæler den, når den er nervøs. Det vil blot forstærke dens ængstelige adfærd og kan give fremtidige problemer. 

Det handler ikke om, at du ikke må vise din hund omsorg. Det handler mere om, at du i utrygge situationer for din hund skal være rolig, sikker og afslappet. Det vil hjælpe din hund meget, da den ofte afspejler sin adfærd i dig som ejer. 

Tag det stille og roligt

Noget af det vigtigste er, at du sørger for at tage det stille og roligt. Det betyder flere forskellige ting, at du skal tage det stille og roligt. Selve interaktionen med en fremmede for hunden skal være stille og rolig. Det betyder, at hunden selv skal have mulighed for at kunne trække sig fra situationen, hvis ikke den er tilpas. 

Det betyder også, at du ikke skal introducere din hund til at for mange mennesker på samme tid eller i et bestemt tidsinterval. Tag det stille og roligt og lad hunden møde familie og venner i et sundt tempo, sådan hunden ikke hele tiden møder nye mennesker, hvis ikke den er så tilpas. 

Start med andre rolige kæledyr

En god start kunne være at starte med et andet rolig kæledyr. Det kunne være en gammel hund, der er meget social, og derved nemt undgås andre hunde. Det er en rigtig god ide, at du vælger at give din hund mulighed for at møde andre kæledyr i hvalpestadiet også. Det vil sikre dig, at din hund fremover har nemmere ved at være sammen med fremmede mennesker, men også andre hunde og kæledyr. 

Hvad gør du, hvis din hund er bange for alt?

Der kan være tilfælde, hvor din hund slet ikke kan møde andre. Hvis du ikke føler, at du selv kan gøre mere for din hund, så er det en god ide, at du tager kontakt til en hundetræner, hundepsykolog eller en anden fagperson, der kan hjælpe dig og din hund. 

Det er ikke altid, at du selv kan klare problemerne, hvilket derfor er grunden til, at du skal kontakte en ekspert. Det vil hjælpe dig og din hund rigtig meget i fremtiden og sørge for, at din hund trives i hverdagen og er glad.