Du er her: Forsiden Aktiveringslegetøj

Aktiveringslegetøj

Noget af det allervigtigste at sørge for, når man har en hund, er at sørge for, at den bliver aktiveret nok og på den rigtige måde. Det kan være svært altid at finde den rigtige måde at aktivere sin hund på. Derfor er det rigtig heldigt, at der er udviklet meget forskelligt aktiveringslegetøj til hunde.

Med det rette hundelegetøj kan du nemlig oftere holde en pause fra at skulle være den, der aktiverer din hund, og aktivitetslegetøj til hunde er også med til at stimulere hunden, så deres interesse i legen bliver bibeholdt længere.

Derfor kan det godt betale sig at investere i gode hunde artikler fra starten.

Sådan kan du lege med din hund

Grundlæggende findes der tre slags lege, du kan lege med din hund. Til gengæld findes der mange forskellige afarter af de tre typer lege. Forskellige typer aktivitetslegetøj til hunde er designet til at indgå i en eller flere af de tre typer lege, men da hunde er forskellige, kan det være en god idé at lægge mærke til, hvilken type leg netop din hund foretrækker. På den måde kan du nemlig undgå at brænde inde med for meget hunde aktiveringslegetøj af en type, som måske ikke interesserer den.

De tre typer lege, der er tale om og som ligger til grund for stort set alle hundelege, er: Trækkeleg, jagtleg og apporteringsleg. De tre lege er forskellige måder at stimulere din hunds naturlige instinkter, hvilket er sundt for både din hund og for jeres fælles venskab.

Trækkeleg

De fleste kender til trækkeleg. Det er den type leg, der tit opstår, når I har apporteret, og din hund ikke vil af med den pind eller det stykke legetøj, du netop har kastet. Det resulterer i, at I begge trækker lidt frem og tilbage i pinden eller legetøjet, og derfor kan du med fordel bruge noget billigt hundelegetøj til denne type leg. Alternativt skal du lede efter noget legetøj, der kan holde til at blive flået lidt i, så det på den måde holder længere.

De bedste typer aktivitetslegetøj hund til denne type leg er aflange og holdbare.

Jagtleg

Der findes to forskellige typer af jagtleg, og det er vigtigt at holde sig for øje, når man leger med sin hund. Begge lege kommer sig af den måde hunde jager på, men de har et meget forskelligt udgangspunkt.

Den første type jagtleg er den type, du kan se hunde lege, når de mødes. De løber rundt og skiftes til at forsøge at fange hinanden. Det er også den type leg din hund forsøger at initiere, når den stikker af med din sutsko søndag morgen. Denne type jagtleg har et meget højt aktivitetsniveau, og du kan derfor forsøge at have et specifikt stykke aktiveringslegetøj til din hund, som I bruger, når I leger denne slags leg.

Den anden type jagtleg er meget tættere forbundet med din hunds IQ. Denne type jagtleg går ud på, at du gemmer noget, som din hund efterfølgende skal forsøge at snuse sig frem til. Det kan være en godbid, men det kan også være et bestemt stykke IQ legetøj. Der er også udviklet specifikke hunde spil, der har til formål at stimulere din hund på samme måde.

Apporteringsleg

Til apporteringsleg vil du oftest skulle bruge en aktivitetsbold til hunde eller et lignende stykke legetøj til hunde. Legen går kort og godt ud på, at du kaster et stykke hunde legetøj eller en pind, hvorefter din hund kommer tilbage med selvsamme stykke legetøj.

For nogle hunde kan det dog godt være svært at opgive fangsten efterfølgende, og derfor kan du med fordel have en sund godbid eller en anden belønning klar, så din hund giver slip på sit hunde legetøj.