Du er her: Forsiden Aktivitetsspil

Aktivitetsspil

Hunde er aktive og intelligente dyr, der elsker at blive mentalt stimuleret og udfordret. Allerhelst vil de med ud i det fri og lege i naturen, men desværre har mange af os en livsstil, hvor hunden er nødt til at være meget indenfor eller hjemme i haven. Det bedste her er leg, men det er der bare heller ikke altid tid til.

Her er forskellige aktivitetsspil en fantastisk måde at holde din hund mentalt stimuleret og underholdt i længere tid, så kedsomheden ikke går ud over dine ting eller husets møbler. Kig gennem vores spændende udvalg af aktivitetsspil lige her.

Hunde spil stimulerer hunden

Der findes efterhånden rigtig mange spil til hunde på markedet i alle mulige former og størrelser, for ikke at tale om sværhedsgrader. Spillene minder på mange måder lidt om de spil, vi giver små børn, og pointen er faktisk også den samme. Spillene træner nemlig basale færdigheder inden for problemløsning.

For hunde går det ud på at gemme mad eller godbidder i legetøjet på steder, der ikke bare lige er til at komme til. Hunden møder hermed en spændende mental udfordring, der kræver, at den er tålmodig og prøver at løse opgaven, hvis den vil have fat i lækkerierne.

Ud over at hunden bliver udfordret og træner sine problemløsningsfærdigheder, så bliver den også underholdt i en længere periode. Det betyder, at du kan bruge tiden på dagens andre gøremål med kun et halvt øje på hunden. Så længe hunden har gang i legetøjet, ved du, at den ikke laver ulykker. En hund, der keder sig, skal nemlig nok selv søge udfordringer og underholdning, og det er sjældent, at vi bliver begejstrede over dens påfund.

Foderbolde og labyrinter

Helt almindelige foderbolde og foderlabyrinter fungerer faktisk også som et hund spil. Legen er simpel, ligetil og der falder normalvis en belønning ud med jævne mellemrum, så selv hunde på nybegynderniveau ikke opgiver legen.

Foderbolde er helt fantastiske til dig, som gerne vil stimulere din hund hver dag. Det kan klart anbefales at give hunden alt eller det meste af dens mad i foderbolden. På den måde bliver hunden stimuleret og fysisk aktiveret, og du undgår samtidig, at hunden sluger sin mad alt for hurtigt. Labyrinten virker også, men aktiverer ikke hunden fysisk på samme måde.

Kegler og andre slags hundelegetøj, der kan fyldes med vådfoder og/eller godbidder er også fantastisk langtidsunderholdning, der udfordrer og optager hunden. Foderbolde og -kegler kan bruges som spil til hunden på lavt niveau og som variation, når legetøjet bliver kedeligt.

Når legetøjet bliver for nemt

Halen ved det hele er, at vores hunde virkelig er intelligente. De lærer at løse opgaven, hvilket også betyder, at legetøjet bliver nemmere og nemmere for hver gang. Mange oplever, at deres hund starter med at bruge lang tid på en opgave, men derefter klarer den på det, det føles som blot et øjeblik.

Som en start kan du forsøge at øge sværhedsgraden på legetøjet. Du kan lukke huller eller skuffer eller bruge godbidder, der er sværere at få ud eller få fri.

I sidste ende er det dog begrænset hvad du kan gøre, når først hunden har forstået opgaven. Det betyder ikke, at hune spillet ikke længere duer. Det betyder blot, at det er tid til at gemme spillet væk.

Hunden husker nemlig ikke så godt som mennesker og vil langsomt glemme spillet igen. Prøv at give den spillet igen efter nogle måneder eller et halvt års tid og se, hvad der sker. Sandsynligvis vil hunden starte forfra, men også lære spillet igen hurtigere. Den har trods alt lært færdighederne før, selv hvis den ikke kan huske spillet.

I mellemtiden kan du finde et nyt og spændende hundespilf eller legetøj med en smule højere sværhedsgrad, så din hund fortsat bliver udfordret!

Køb hos Canem  og støt 1 Danske Arbejdspladser!
Køb hos Canem og støt 2 danske arbejdspladser!