Du er her: Forsiden Blog Hvad koster det at have hund?

Hvad koster det at have hund?

15-10-2019
Hvad koster det at have hund


Der kan være stor forskel på udgifterne til at have en hund som kæledyr. Der findes en verden af udstyr, tilbehør og foder, som varierer i kvalitet, pris og design. Mens nogle hundeejere ikke går meget op i specialdesignet tilbehør til familiens firbenede ven, betyder stil og kvalitet meget for andre hundeejere.
Dette leder til spørgsmålene - hvilke udgiftsposter er der forbundet med at have hund? Og hvad koster det cirka at have en hund i hjemmet?

Faste udgifter i forhold til at købe og have hund

Det er ikke kun det at have en hund, der koster penge. Det er også forbundet med udgifter at anskaffe sig en hund. Går du med overvejelser om at anskaffe dig en hund, kan det være en hjælp for dig at få overblik over de forskellige, faste udgiftsposter:

• Anskaffelse (købspris + lovpligtig Hundeansvarsforsikring)

• Basisudstyr (halsbånd, snor , sele, seng, foderskåle, måske et transportbur)

Aktivitetslegetøj

Foder og godbidder

• Dyrlæge

Mens nogle af udgifterne er engangsbetalinger, vil andre udgifter være tilbagevendende. Købsprisen er en engangsbetaling. Vælger du en hund med stamtavle, vil dette være et dyrere valg sammenholdt med en hund uden stamtavle. Vælger du en hund med stamtavle er der en større sikkerhed for at du får en sund hund. Når der er stamtavle på en hund er der en masse krav som skal opfyldes, for eksempel skal nogle hunde have taget røngten billeder af hofter, skuldre og albuer for at kategorisere hvor sunde hundens led er. På denne måde har du en idé om hvor sunde forældrene er og om de giver nogle skavanker videre til deres hvalpe.
Du skal regne med at købe foder på månedlig basis og udskifte udstyr og lejetøj efter behov. 

Det er altid en god idé at have en økonomisk buffer til betaling for dyrlægeregninger. Skulle din hund blive syg eller få brug for dyrlæge i anden forbindelse, kan det få stor værdi, at du har ekstra penge afsat til dette formål. En god idé her kan være at tegne en sygeforsikring på hunden, så du er dækket derfra, hvis hunden bliver syg og skal opereres.

Dette koster en hund i gennemsnit

Der er lavet gennemsnitlige beregninger på, hvad en hund i gennemsnit vil koste dig. Du skal forvente, at en hund vil koste cirka 100.000 DKK. baseret på udregning af, at den bliver 12 år. Det vil dog være forskelligt fra hundeejer til hundeejere, hvor meget familiens firbenede ven samlet set vil koste i løbet af dens levetid.
Som hundeejer kan du i høj grad selv influere på, hvor meget det skal koste på budgettet at have hund.
Der findes et hav af foderprodukter, udstyr og tilbehør på nettet. Dyrehandlerbranchen er stormet frem på nettet de seneste år, og de tilbyder et stort sortiment af produkter i forskellige designs, størrelser, typer, kvaliteter, udgaver og modeller.
Du kan finde ergonomiske hundesenge med Memory Foam, ligesom du kan finde specialdesignet foder til hunden med allergi eller sart mave.

Sådan køber du basisudstyr og tilbehør med omtanke

Det kan svare sig økonomisk at gøre dig tanker om, hvilket udstyr og tilbehør din hund har brug for. Når du har en hund, ved du, at den på kort tid bliver en naturlig del af husstanden og familien. Den fortjener det bedste, og der er meget legetøj og udstyr, som kan være med til at højne trivslen hos hunden.
Det er vigtigt, at du har basisudstyr til din hund såsom transportbur, snor og seng. Disse produkter er med til at skabe komfort og sikkerhed omkring din hund, og i denne forbindelse kan det svare sig at investere i kvalitetsudgaver. Når du har et transportbur i topkvalitet, får du et slidstærkt og praktisk produkt, som du kan anvende igennem mange år. I forhold til basisudstyr kan du spare penge på lang sigt ved at prioritere kvalitetsudgaver fra starten af. Når det kommer til tilbehør i form af legetøj, er det en god idé at være mere varsom med at købe en masse udgaver fra starten.
Hunde er forskellige og har forskellige temperamenter, og derfor vil de have forskellige præferencer i forhold til legetøj. Fremfor at købe en masse forskelligt aktivitetslegetøj på én gang, kan du gradvist introducere din hund for en type lejetøj med jævne mellemrum. På denne måde kan du spare penge, og du kan være sikker på at give din hund det legetøj, som matcher dens personlighed og udviklingsniveau.

Sådan kan du spare penge på hundefoderet

Når det komme til de faste og tilbagevendende udgifter, er foder den tungeste post på budgettet. Der findes mange forskellige producenter, som udvikler og sælger hundefoder til forskellige racer og behov.
Der findes tørfoder til hvalpe, voksne og aktive hunde, seniorhunde og til hunde med overfølsomheder.
Det er til din fordel som forbruger, at der findes mange producenter af kvalitetsfoder til forskellige hunde. Og det er yderligere en fordel, at du har mange forskellige forhandlere at benytte dig af. Når du bruger tid på at undersøge mulighederne, kan du finde produkter til skarpe priser. På lige fod med alt andet udstyr og tilbehør, er der også tilbudskampagner på foder til hunde. De bedste måder at spare penge på er ved at købe foder på tilbud eller benytte sig af mængderabat. Her finder du for eksempel faste lave priser på hundefoder.
Du kan sagtens forkæle din hund og give den udstyr og tilbehør i bedste kvalitet, samtidig med at du sparer penge.

Har du lyst til at få mere viden om hunde og hundeudstyr, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.