Du er her: Forsiden Blog Hvilke hunderacer gør mindst?

Hvilke hunderacer gør mindst?

18-06-2020
Hund gøer


 

Det er ikke alle hunde som egner sig lige godt til alle. Der er nogle hunderacer som er mere aktive end andre hunderacer, hvilket kræver mere af hundeejeren. Der er også nogle hunderacer som gør mere end andre. Hvis du bor i lejlighed eller har naboer tæt på, så kan det være en god ide at gå efter en mere stille hunderace. Her kan du læse mere om de hunderacer som gennemsnitligt gør mindst.

Hvorfor gør hunde?

Der er stor forskel på hunde indenfor samme race. Selvom racen er kendt for at være mere stille, så er det ikke sikkert, at alle hunde fra den hunderace er lige stille. Hunde er meget individuelle, så ofte handler det også om at lære din hund bedre at kende. Der er mange forskellige grunde til at hunde gør. Det kan fx være, at din hund gør fordi den gerne vil udenfor, der går nogen forbi ude på vejen, når det banker på, eller noget helt andet. Tit kan du derfor faktisk træne din hund så den gør mindre, ved at benytte få hjælpemidler. Godbidder og positiv forstærkning kan belønne hunden når den i visse situationer ikke gør. Du kan derfor skrue ned for din hunds gøen ved at aflæse dens signaler.  Derudover er din hunds temperament også vigtigt, når det gælder, hvor meget den gør. Hunde som er blidere gør typisk mindre. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de hunderacer som er kendt for at være blide i deres temperament.

Mops

Mops er en populær hunderace verden over, hvilket især skyldes dens blide og stille natur. De er blandt andet kendt for at være meget kælende, de nyder at spise og sove, hvilket gør dem perfekte til kommende hundeejer som nyder stille og ro. En mops vil som regel kun gø, når den føler sig truet eller meget sulten.

Basenji

Der er en meget simpel grund til, at Basenji-racen ikke gør meget. Faktisk er det som gør, at alle hunde i denne race ikke gør, at de fra naturens side ikke ved, hvordan man gør. Det betyder ikke, at Basenji ikke laver lyde overhovedet. Når de føler et behov for at være vokale, så bruger de en syngende lyd, men det er sjældent. Grunden til, at de sjældent føler behovet for at lave lyde er, at de faktisk var avlet til at jage løver i Afrika, hvilket gør dem til nogle af de mest frygtløse hunderacer. Selvom det er en stille hund, så kræver de meget opmærksomhed, hvilket man skal være opmærksom på.

Grand Danois

Selvom en Grand Danois er en kæmpe hunderace, så er de meget rolige. Faktisk er Grand Danois-racen en af de hunderacer som er anerkendt for at være nogle af de roligste. Deres rolige natur skyldes især, at de ikke behøver at vise dominans på grund af deres imponerende størrelse. Derudover er Grand Danois også elsket for at være intelligente, hvilket gør dem til en god hunderace at opdrage.

Berner Sennenhund

En Berner Sennenhund er nok en af de mest populære hunderacer verden over. De er både nuttede, bløde og blide. Selvom de er store, så er de nogle af de mest blide og sociale hunde som findes. Du skal ikke være bange for, at de gør, da de typisk hellere vil have en ny ven, hvilket gør dem gode til både børn og andre kæledyr.

Collie

Denne hunderace er kendt for deres evner som hyrdehund, hvilket har gjort collien til en populær hunderace i mange år. En tv-serie og film om en collie hund ved navn Lassie, var også med til at øge populariteten for denne hunderace. Udover at være stille, så er en collie også en af de mest intelligente hunderacer overhovedet, hvilket gør det nemt at opdrage dem. Du skal dog være opmærksom på, at det er en meget aktiv hunderace, hvilket sætter krav til dig som hundeejer.

Sankt Bernard

Sankt Bernard hunden er kendt for at være med til at redde liv. Især i tegnefilm hvor vi har set Sankt Bernard'en med en tønd om halsen, hvor den har spillet en vigtig rolle som en rolig og blød hjælper. Sank Bernard er en meget social og kælende race, hvilket gør en perfekt til børnefamilien.

Ridgeback

Denne hunderace er kendt verden over for sine evner som vagthund. De har været populære i Syd Afrika for at beskytte dyr og gårde fra løver og andre rovdyr. Ridgebacks er elsket på grund af deres loyalitet til deres ejer. Hvis den føler sig truet, plejer den at vogte sine ejere i stedet for at gø.

Golden retriever

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at en golden retriever er en blid hunderace. Faktisk er Golden Retrievers nok en af de mest populære hunderacer overhovedet. De er meget sociale overfor både mennesker og andre dyr, hvilket gør dem til en dårlig vagthund men et godt familiemedlem. Hvis du sørger for at motionere en Golden Retriever nok, så vil du kunne nedskære deres gøen markant.