Du er her: Forsiden Blog Verdens grimmeste hund

Verdens grimmeste hund

21-06-2020
Grim hund


 

Der findes mange forskellige hunderacer i verden. De adskiller sig fra hinanden på mange forskellige parametre såsom udseende, type af pels, størrelser, personlighed og temperament.

Mens der er hunde, som er kendte for deres søde, kære og charmerende look, er det modsatte også gældende for andre hunderacer.

Herunder kan du selv mere om de grimmeste hunde i verden.

Liste over verdens grimmeste hunde

Hvert år afholdes konkurrencer i særligt USA, hvor den grimmeste hund kåres. Da det både er gadekryds og racehunde med særlige udtryk, der deltager i de årlige konkurrencer, bliver hundene beskrevet med enten navn eller race.

De grimmeste hunde i verden igennem de seneste 20 år er:

1.       ”Sam”, vinder som ”World’s Ugliest Dog” flest gange (2003-2005)

2.       ”Scamp”, vinder i 2019

3.       ”Elwood” (blanding mellem chihuahua og den hårløse hunderace Chinese Crested), vinder som ”World’s Ugliest Dog” i 2007

4.       ”Doug” (af hunderacen Pointer), vinder i 2017

5.       ”Rascal” (af hunderacen Chinese Crested), vinder i 2002

Den blinde, morbide og frygtindgydende hund, Sam, var med til at gøre konkurrencen som verdens grimmeste hund kendt og populær. Sam døde som 14 årig og betragtes fortsat i dag som en legende, når det kommer til de mindre kønne hunde.

Rascal Deux er en tynd og hårløs hund, som flere gange i historien er blevet kåret som vinder som værende den grimmeste hund i verden. ”Rascal” var en af de første hunde, der vandt den kompromitterende men betydningsfulde titel som den grimmeste hund i verden. Den blev efter mesterskabet blandt andet brugt til gyserfilm.

Den vigtige pointe med konkurrencen

At der afholdes konkurrencer, hvor den grimmeste hund i verden kåres, er langt fra kun for underholdningens skyld. De årlige konkurrencer har et vigtigt og betydningsfuldt formål – at sætte fokus på de udsatte hunde.

Mange af de hunde som vinder konkurrencerne, er blevet fundet som moderløse, efterladte, udpinte og forsømte. De har barske liv bag sig, som deres nuværende ejere har forståelse for. Mange af hundene kommer i bedste fald fra internater, hvor de har fået hjælp, medicin og livsnødvendig pleje.

Der findes et socialt og omsorgsfuldt aspekt bag konkurrencerne, der sætter fokus på udsatte hunde overalt i verden.

Når hundene kåres, fortællere ejerne ofte historier om, hvordan de i første omfang fandt deres firbenede kæledyr.

Værd at vide om kåringerne af de grimme hunde

Der kan både være biologi samt ydre faktorer, som gør, at nogle hunde betragtes som mindre pæne end andre. Det kan være alt fra blindhed, underbid eller et særligt, forvirret ansigtsudtryk, der gør, at en hund kan blive kandidat til at deltage i konkurrencerne om kåring af de grimmeste hunde.

I takt med at der er kommet fokus på de udsatte og særlige hunde, er præmierne blevet mere og mere imponerende. Titlen som den grimmeste hund kåres med en pengepræmie samt adgang til masser af legetøj, tilbehør og hundeudstyr. Ofte bliver hundene også genstand for stor medieopmærksomhed, hvor de (og deres ejere) efterfølgende inviteres til TV-shows og programmer. 

 

 

Køb hos Canem  og støt 1 Danske Arbejdspladser!
Køb hos Canem og støt 2 danske arbejdspladser!