Du er her: Forsiden Blog Hvorfor ryster min hund?
hund som ryster

Hvorfor ryster min hund?

03-05-2022

 

Der kan være flere årsager til at din hund ryster. Ligesom mennesker, kan en hund ryste af kulde. En hund kan også ryste, hvis den er bange, utryg eller nervøs. Hunde der har sygdomme i nyre, hjerte eller nerver, kan også ryste. Andre mindre alvorlige sygdomme kan også give rystelser hos din hund.

Hunde ryster når de fryser

Hunde kan fryse, nøjagtigt lige som mennesker, også selv om de har en tyk pels. Går du lange ture om vinteren med din hund, kan du godt opleve at den begynder at ryste. Den ryster fordi den er begyndt at fryse. Selv om den har en tyk pels, er det ikke altid nok til at holde hunden varm i de koldeste måneder, på vores breddegrader. Derfor kan du med fordel anskaffe et hundedækken til den så den kan holde varmen.

Hunde der ryster på hovedet

Hunde der ryster på hovedet kan have noget, der kilder i øret. Bliver hunden ved med at ryste på hovedet, kan det være tegn på en øreinfektion. Har din hund tegn på dette kan du benytte en ørerens som plejer din hunds øre.

Ryster din hund, kan det være tegn på stress

På samme måde som mennesker, kan hunde blive ramt af stress. Hunde kan være bange, utrygge og nervøse. Et af symptomerne på stress, utryghed eller angst kan være rystelser. Det er meget forskelligt fra hund til hund, hvordan den udtrykker sin stress. Ligesom der er forskel fra menneske til menneske, hvordan vi vælger at udtrykke vores følelser.

Du kan hjælpe din hund af med stress og angst, ved at holde øje med hvad det er for situationer der udløser rystelser. Er det situationer som kan undgås, som eksempel en bestemt hund der gør din hund utryg, eller en trappe som den ikke kan lide at gå på, så kan du nøjes med bare at undgå disse situationer. Er det situationer som ikke kan ændres, må du hjælpe din hund med at få et bedre forhold til situationen. Træning derhjemme, rolig og blid stemmeføring, massere af ros og måske en godbid er vejen frem.

Sygdomme der giver rystelser hos din hund

Går din hund og ryster næsten hele tiden, er det som regel et symptom på en alvorlig sygdom hos hunden. Her er der tale om nyresvigt, forgiftning, hjerteproblemer eller en nervesygdom. Andre mindre alvorlige sygdomme kan også give rystelser. I alle tilfælde bør du tage din hund til dyrlæge og lade ham eller hende, stille den rigtige diagnose og ordinere den rette behandling.

Gamle hunde kan også gå og ryste

Gamle hunde, ligesom gamle mennesker, kan godt begynde at ryste i perioder eller lidt hele tiden. Det er som oftest bare et tegn på alderdom og ikke i sig selv noget at være bekymret over.

Hunde kan ryste mens de sover

Hunde drømmer når de sover. Nogen gange kan du opleve at din hund ligefrem er ude at løbe en tur, alt imens den ligger og sover midt på stuegulvet. Det samme er tilfældet med rystelser. Måske drømmer hunden at det er blevet koldt, eller at en farlig stor hund er lige i nærheden, hvilket den vælger at udtrykke ved at ryste.