Du er her: Forsiden Blog Hund med dårlig mave

Hund med dårlig mave

18-06-2020
Hund - daarlig mave


 

Hunde er nysgerrige, eksperimenterende og afprøvende. De tygger og stikker snuden i forskellige ting i naturen for at skabe sig erfaringer.

Fra tid til anden kan dette resultere i dårlig mave hos hunden, og som ofte vil den reagere med tynd mave. Diarré er en uskadelig kropsreaktion, men det kan være ubehageligt for dit kæledyr, og den vil have ondt i maven samtidig med.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan behandle løs mave hos din hund.

Værd at vide om dårlig mave hos hunde

Der kan være forskellige årsager til, at hunde får løs mave. Det kan blandt andet være:

·         Madsensitivitet overfor visse ingredienser i foder

·         Der er kommet dårlige bakterier i maven

·         Stress eller ændring af hundens hverdag

Dårlig mave kan være en reaktion på, at hunden er kommet til at tygge i eller slikke på ting i naturen, der har haft bakterier på sig. Eller det kan være, at din hund har spist et foderprodukt, som det ikke tåler. Ligesom det er tilfældet med vi mennesker, kan hunde også have madsensitivitet, der resulterer i diarré.

Diarré er i bund og grund en sund og god kropsreaktion. Det er kroppens måde at udskille de stoffer eller typer af mad på, som den ikke tåler.

Varer diarréen i flere dage, er det en god idé at hjælpe din hund ved at give den kosttilskud, der kan genoprette balancen i maven. Det er ikke kun de ingredienser fra maden, som din hund ikke tåler, der udskilles, når den får tynd mave. Det er alle andre vitaminer og næringsstoffer, der også udskilles.

Derfor er tynd mave også lig med nedsat aktivitetsniveau og overskud, da din hund ikke har energien til at være legende og aktiv.

Endelig kan forandring i kæledyrets livsstil føre til dårlig mave. Det ses f.eks. i forbindelse med flytning, eller når hunden deltager i konkurrencer.

Afhjælp diarré med de bedste kosttilskud på markedet

Der vil ofte være brug for at genoprette tarmfloraen efter en omgang med diarré. Alle stoffer er blevet udskilt, og maven og tarmsystemet skal til at genoprette sig igen.

Det er heldigvis nemt for enhver hundeejer at hjælpe familiens firbenede ven med at få det godt igen.

Du kan vælge pasta fra ZooLac, der både er nem at give dit kæledyr, og som skånsomt og effektivt genopretter den naturlige balance i maven.

Når du giver din hund Propasta, skal du altid vælge den størrelse på produktet, som matcher vægten hos din hund. Propasta fra Zoolac sælges i forskellige varianter, så du kan vælge både S, M og L. De indeholder hver især 15ml, 32ml og 60ml.

Canikur Pro er en anden type kosttilskud til hunde, der er nøje udviklet til at genskabe den bedste mavesundhed. Pastaen leveres i en praktisk ”sprøjte”, som gør det nemt at give indholdet til din hund.

Canikur Pro har en tredobbeltvirkende effekt og indeholder både probiotikum, prebiotikum og mineralsk ler.  

Kosttilskud til hunde med stress

Mens nogle kosttilskud fungerer som pasta, skal andre produkter indtages som tabletter eller pulver. Opti Digest hører til den sidstnævnte gruppe. Dette er et kosttilskud, der er lavet som pulver, og som er særligt velegnet, når din hund oplever pres og stress i bestemte situationer.

Giv din hund det næringsrige kosttilskud før den store begivenhed finder sted. På denne måde er du medvirkende til at minimere de fysiske symptomer hos din hund.  

Sæt fokus på skånekost

Hunde har brug for forskellige typer af foderprodukter hele livet igennem. Som hvalp er det ét type produkt, mens der i voksenlivet skal en anden type mad til.

Du skal altid gå efter foder i bedste kvalitet, så du er sikker på, at din hund - uanset alder - får den sundeste mad med masser af rene råvarer.

Selvom du vælger kvalitetsfoder, kan der opstå dårlig mave hos hunden. Dette er i langt de fleste tilfælde et tegn på, at dit kæledyr lider af madintolerance. Den vil være overfølsom over en bestemt ingrediens i produktet, og der er brug for at vælge nyt foder til den.

Der er ikke noget farligt eller bekymrende ved madoverfølsomhed, når blot du sørger for at vælge skånekost til hunden.

Der findes mange varianter af foder i dag, som henvender sig specifikt til hunde, der f.eks. kan have glutenallergi. Der kan vælges skånekost til hunde, som hverken indeholder korn, soya eller majs.

Løs mave vil være det første og mest dominerende symptom på, at din hund ikke tåler visse fødevarer. Så snart du giver den nyt foder, vil den dårlige mave forsvinde af sig selv igen.

Det vil være en hjælp for hunden, at du giver den kosttilskud i overgangsperioden, når du introducerer et nyt foderprodukt. Her vil de aktive og sunde næringsstoffer fra kosttilskuddet gøre det nemmere for maven at optage de mange vitaminer og mineraler fra foderet.

På dén måde kan din hund få sin fysiske trivsel tilbage igen og slippe af med diarréen.

 

 

Køb hos Canem  og støt 1 Danske Arbejdspladser!
Køb hos Canem og støt 2 danske arbejdspladser!