Du er her: Forsiden Blog Japansk Bobtail: intelligent og sød kat, der elsker at være social og at ”snakke” med sine ejere
Bobtail

Japansk Bobtail: intelligent og sød kat, der elsker at være social og at ”snakke” med sine ejere

14-12-2021

 

En Japansk Bobtail kan særligt kendes ved sin unikke hale, der er lille og krøllet. Derudover er racens bagben længere end forbenene, men dens ryg er alligevel vandret. Det er en sød og intelligent katterace, der er meget hengiven over for sine ejere.

 

#1 Størrelse

 

En han vil typisk have en vægt mellem 3-5 kg, mens hunnerne typisk max vejer 3 kg.

 

#2 Forventet levetid

 

Den gennemsnitlige levealder for en Japansk Bobtail er 9-13 år.

 

#3 Pels og pelspleje

 

Japansk Bobtailen har en pels, der kræver en smule pleje. Det er vigtigt, at man sørger for at børste pelsen dagligt, så man undgår, at der kommer hårbolde, som til sidst kan ende i fordøjelsessystemet. En Japansk Bobtail kan fås både som lang- og korthåret. Hvis man har en langhåret, så er det særlig vigtigt at være opmærksom på jævnlige pleje af pelsen.

 

#4 Fældning

 

En Japansk Bobtail fælder faktisk ikke synderligt meget.

 

#5 Er Japansk Bobtail bedst egnet som ude- eller indekat?

 

En Japansk Bobtail har brug for meget motion, og derfor er det bedst, hvis man har adgang til at komme udenfor. Det kan godt være et aflukket område, men den ville helt sikkert foretrække det. Derudover skal man være opmærksom på, at den ikke kan lide at være alene i mange timer ad gangen. Derfor er det ikke en kat, man skal anskaffe sig, hvis man f.eks. arbejder meget og ikke er hjemme.

 

#6 Er Japansk Bobtail god med børn?

 

En Japansk Bobtail kan sagtens fungere sammen med børn, da den er meget kærlig, intelligent og social. Den er langt mindre genert end andre katteracer, og den elsker at søge kontakt hos mennesker. Den er altid klar på at blive nusset med og kælet for, så det kan være en rigtig hyggelig kat at have i familien.

 

#7 Temperament/Energiniveau

 

Japansk Bobtailen er en intelligent kat, der har brug for at blive stimuleret. Den har brug for daglig fysisk motion, men derudover er det også vigtigt, at man husker at lege med den. Den skal nemlig også have trænet sin hjerne. Hvis man ikke sørger for dette, så kan Japansk Bobtailen faktisk begynde at blive stresset. Den har derfor brug for meget stimulans, hvis den skal have et godt og afbalanceret liv.

Så skal man huske på, at en Japansk Bobtail ikke kan lide at være alene i mange timer ad gangen. Det er også derfor, det er vigtigt, at man har et stort areal, den kan hygge sig på, når man er væk. Den kan have meget energi og kan godt lide at springe rundt og i høje højder. Den er typisk ikke så vild med at sidde i skødet, men den vil næsten altid elske at lege med dig eller blive kælet med.

 

#8 Stille eller meget miav’en

 

En Japansk Bobtail har en helt speciel ”stemme”, som karakteriserer den. Det er næsten som om, at den forsøger at ”snakke” med sine ejere, og nogle mener endda, at man begynder at kunne læse den signaler, fordi den er så intelligent og konsekvent i det, den gør. Den er desuden kendt for nærmest at have en ”sangstemme”, som den gladelig benytter i løbet af dagen. Der kommer altså noget lyd fra den, men det er kun noget, der er hyggeligt.