Du er her: Forsiden Blog Verdens mindste hest

Verdens mindste hest

12-11-2020
Verdens mindste hest


 

Der findes forskellige konkurrencer, der kårer verdens smukkeste hest, verdens største hest og verdens mindste hest. Det er særligt den sidstnævnte konkurrence, der tiltrækker opmærksomhed fra mennesker i hele verden. De mindste heste fascinerer med deres miniaturestørrelse og bedårende udseende.

Herunder kan du læse mere om, hvem der igennem de seneste godt 15 år har haft titlen som verdens mindste hest, og du kan få information om de imponerende størrelser.

De mindste heste herhjemme og i udlandet

Der afholdes både nationale og internationale konkurrencer med heste i fokus. Mens nogle er uofficielle, er andre officielle. I Danmark har vi vores egne, charmerende konkurrencer, hvor der sættes fokus på heste, som skiller sig ud fra mængden.

Det har alle årene været føl af shetlandsponyer, der i dansk sammenhæng er blevet kåret som de mindste heste.

Der findes dog en anden hesterace, der primært er udbredt i USA, og som kan slå shetlandsponyerne i højden – falabellaen. Denne hesterace er den mindste i verden, og det er føl samt voksne heste af denne race, der i løbet af de seneste 15 år er blevet kåret som verdens mindste heste.

Officiel kåring i Guinness Rekordbog

I mange år var den en lille hest ved navn Thumbelina, der var indehaver af titlen som verdens mindste hest. Navnet betyder ”Tommelise” på dansk og indikerer meget smukt, hvorfor den lille hest bærer dette navn.

Thumbelina blev født i 2001 og blev første gang i 2006 kåret som den mindste hest i verden af Guinness Rekordbog. Hun måler 44 cm. i højden, vejer 26 kg. og har en charmerende personlighed, som har været med til at gøre hende populær – ikke mindst hos børn.

Som følge af sin status har ejeren og familien bag valgt at bruge Thumbelina til at godtgørende formål. Via donationer og penge fra entrébilletter samler familien penge sammen og giver videre til småbemidlede familier og børn.

Det skønne ved Thumbelina er, at hun elsker opmærksomheden og det sociale fokus. Hun lader sig gerne klappe og snakke med, og dette har været årsagen til, at hun i Missouri (hvor hun bor sammen med andre miniatureheste) har en slags heltestatus.

Det ligger i falabellaens natur at være godmodig, venlig og mild. Når familien rejser rundt med Thumbelina, befinder hun sig i et transportbur beregnet til hunde.

”Einstein” – Thumbelinas midlertidige efterfølger

Thumbelina nåede at være rekordindehaver i cirka 4 år, før en lille føl ved navn Einstein blev kandidat til at overtage titlen. I 2010 kom ”Einstein” til verden på en farm i New Hampshire. Han målte 35 cm. i højden og vejede 2,7 kg. Hans imponerende mål førte til, Thumbelina måtte vige pladsen til fordel for ham i et par år.

I dag markedsfører ejerne Einstein som ”Verdens mindste hingst”, hvilket tyder på, at den søde, lille hest er vokset fra sine fødselsmål og har vokset sig større end Thumbelina.

Det er ikke ualmindeligt, at falabellaer bliver både 30 og 40 år gamle. Der kan således i mange år frem kæmpes om titlen som verdens mindste hest.