Du er her: Forsiden Blog Tintin hund

Tintin hund

19-10-2020
Terry


 

”Terry” er navnet på én af de første hunde, som mange børn lærer at kende. Det er Tintins hund, der er en hvid og ruhåret Foxterrier.

Hunden er opkaldt efter Hergés barndomskæreste. Georges Prosper Remi er det borgerlige navn på den belgiske forfatter, der bragte Tintin til live. Han blev kaldt Hergé, og det var ham, der fandt på alle historierne til tegneserien, som siden er blevet filmatiseret og oversat til et hav af sprog.

Det særlige ved Terry

Terry er Tintins loyale følgesvend, der er med hovedpersonen på hver en opgave. Den søde og tålmodige hund har evnen til at forstå alt, hvad Tintin siger, og hvad der kommunikeres mellem Tintin, Kaptajn Haddock, Dupont og Dupont. Det er ikke alle missioner, Terry holder af. Egentlig vil den helst have fred og ro og nyde at slappe af.

I flere episoder er Terry afbilledet mellem en djævleudgave og en engleudgave, der skal skildre den splittelse, som hunden oplever. Denne teknik er særligt kendt fra Disneys univers. Walt Disney har brugt teknikken hos flere af sine elskede tegneseriefigurer.

Fra Hergés side er der lagt stor vægt på Terrys egenskaber som den trofaste ledsager til ejeren. I afsnittet ”Månen tur-retur”, der er en af de mest ikoniske episoder, bliver der lavet en helt særlig rumdragt til den lille, hvide foxterrier, så den kan komme med til månen.

Lær mere om den ruhårede foxterrier som hunderace

Terry har personlighedstræk, som ikke stemmer helt overens med hunderacen i virkeligheden. En ruhåret foxterrier er kendt for dens til tider utrættelige energiniveau til forskel fra Tintins hund, der holder af den hjemlige hygge.

Foxterrieren blev engang anvendt som jagthund, men er i dag en familiehund. Det er en særdeles vaks og opmærksom hund, der vil gøre alt for at beskytte og glæde sin ejer. Det er en god hunderace til hjem med børn. Hvor andre hunde efter et bestemt tidsrum må give op på børns aktiviteter og lege, vil en foxterrier kunne være med på lege i timevis. Den bliver sjældent træt, og den har brug for masser af motion for at holde sig i form.

Dens intelligente og snu personlighed gør den velegnet til træning.