Du er her: Forsiden Blog Ragdoll: sød, stor kat, der elsker at være sammen med mennesker

Ragdoll: sød, stor kat, der elsker at være sammen med mennesker

22-12-2021
Ragdoll


 

Denne søde kat egner sig godt til at bo i lejlighed, og så elsker den at være sammen med sine ejere. Ragdoll betyder kludedukke på engelsk, og det er ikke tilfældigt, at katten har fået dette navn. Når man samler den op, så slapper den nemlig af i alle musklerne. Det er en meget rolig kat med store, blå øjne og en halvlang pels.

 

#1 Størrelse

 

En Ragdoll bliver typisk mellem 4 og 7 kg. Det er derfor en af de lidt større katteracer.

 

#2 Forventet levetid

 

Den gennemsnitlige levealder for en Ragdoll er 7-12 år.

 

#3 Pels og pelspleje

 

En Ragdoll har en meget fin pels, der føles som silke. Det er næsten til at sammenligne med en kaninpels. Det betyder faktisk, at pelsen ikke kræver så meget pleje. En Ragdoll har nemlig næsten ikke noget pelsuls, og derfor er det sjældent, at man kommer til at opleve problemer med hårknuder. Det anbefales, at man børste sin Ragdolls pels cirka en gang i ugen. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på særligt armhulerne ved forbenene, da der ofte er udfordringer med pelsen her.

 

#4 Fældning

 

Hvis man får en Ragdoll, så skal man være klart til, at den fælder. Det kan ikke undgås, at der kommer til at være hår rundt i hjemmet, og det kan godt være, at du skal investere i en fnugrulle, hvis du skal have denne race. Til gengæld får du en virkelig sød og hengiven kat.

 

#5 Er Ragdoll bedst egnet som ude- eller indekat?

 

En Ragdoll egner sig helt klart bedst til at være en indekat. Den kan godt lide at komme ud nogle gange, men det skal gerne være i et afgrænset område. En Ragdoll har ikke de naturlige instinkter, der gør, at den kan passe tilstrækkeligt på sig selv ude i naturen, hvor der kan ske meget. En Ragdoll er nemlig avlet til at være en indekat, og de gener sidder stadig i racen. Det er lidt komisk, når man tænker på, at den alligevel er betydeligt større end mange andre katte.

 

#6 Er Ragdoll god med børn?

 

En Ragdoll er en meget rolig kat, og det betyder også, at den passer perfekt ind i en familie, hvor der også er børn. Det er meget atypisk at opleve destruktiv eller aggressiv adfærd fra en Ragdoll, så der bør ikke være noget at bekymre sig om. Børnene kommer sikkert også til at synes, det er sjovt, at katten bliver slap, når man løfter den fra gulvet.

 

 

#7 Temperament/Energiniveau

 

En Ragdoll kan godt beskrives som en ”blid gigant”. Det beskriver den godt, fordi den er lige så rar, som den er stor. Man siger nogle gange, at katte er asociale, men det er bestemt ikke tilfældet hos en Ragdoll. Den stortrives i selskab med både dyr og mennesker, og den elsker at blive holdt og vugget. Man kan ofte bære rundt med katten som en lille baby - og den elsker det. Du kan sandsynligvis have den liggende i dine arme og vugge den, lige så længe du har lyst til. Det er altså en rigtig hyggekat med et roligt sind. Man siger desuden, at en Ragdoll kan minde lidt om en hund. Det er nemlig ikke unormalt, at den vil komme løbende til døren for at tage imod dig, når du kommer hjem. Det er også ganske normalt, at den følger efter en rundt i huset for at se, hvad man laver - og naturligvis for at få selskab. Det kan godt minde lidt om at have en lille hvalp i hjemmet.

 

#8 Stille eller meget miav’en

 

En ragdoll er en af de katte, der virkelig ikke miaver særlig meget, hvilket passer godt til dens meget afslappede væsen. Det er en god kat at få, hvis man ikke orker en alt for aktiv kat, der render rundt og larmer.