Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Bichon Havanais

Alt du skal vide om Bichon Havanais

08-06-2021
Bichon Havanais


 

En Bichon Havanais en en lille og livlig hund, der egner sig godt til at være en del af familien. Den elsker at lege og kan som regel lege med både børn og voksne. En Bichon Havanais er en meget hengiven hund, og den elsker at give og modtage kærlighed. Det er også en hunderace, der bliver karakteriseret som charmerende, da den ofte kan være klar på at lave narrestreger.

Bichon Havanais stammer helt tilbage fra det vestlige middelhavsområde fra 1700-tallet. Her blev hunden anset som en skibshund, da den ofte var med på skibene på de italienske og spanske kyster. Hunderacen endte med at havne i Cuba, hvor de velstillede damer fik interesse for racen. Herefter så man, at Bichon Havanais blev anvendt som en handelsvare eller som bestikkelse eller gave.

Personlighed

En Bichon Havanais er en selskabshund, der elsker at være sammen med mennesker. Den er meget legesyg og kærlig, og passer derfor perfekt som familiehund. Bichon Havanais er en yderst opmærksom hunderace, og man vil ofte opleve, at den agerer med gøen, hvis den oplever noget omkring den. Det er også en meget aktiv hund, der har brug for motion og daglige gåture. En Bichon Havanais er typisk meget glad for sine ejere og elsker at gøre dem tilfredse.

Antal i Danmark

Ifølge dansk hunderegister er Bichon Havanais den 6. mest populære hunderace i Danmark. I 2020 blev der estimeret hele 3016 nye Bichon Havanais.

 

Forventet levetid

 

13-16 år

 

Skulderhøjde - han

 

23- 30 cm

 

Skulderhøjde - hun

 

23-30 cm

 

Vægt - han

 

3-6 kg

 

Vægt - hun

 

3-6 kg

 

10 ting du skal vide om Bichon Havanais

 

#1: Familieegnet

En Bichon Havanais egner sig utrolig godt til at blive en del af familien, da det er en meget rolig hund med et stille temperament, der kan forholde sig til både børn og voksne. En Bichon Havanais er også en meget hengiven hund, der elsker at være i en stor familie, hvor den kan få meget kærlighed. Det er også en hunderace, der sagtens kan fungere sammen med andre dyr, hvilket også kan være en fordel, hvis man skal have den ind i familien.

 

Familieegnet - karakter: 5 ud af 5

 

#2: God med børn

En Bichon Havanais er rigtig god til at være sammen med børn på grund af dens rolige temperament. Man behøver ikke være nervøs for, om den gør børn noget. Hvis børnene driller den for meget, så vil hunden typisk bare blive irriteret og gå et sted hen for sig selv.

 

God med børn - karakter: 5 ud af 5

 

#3: Nem at træne               

En Bichon Havanais er utrolig nem at træne, fordi den er god til at lære nye tricks. Faktisk blev hunderacen tidligere brugt som en cirkushund på grund af dens lærenemhed. Du behøver dog ikke at lære din hund cirkustricks, men med en Bichon Havanais får du en meget intelligent hunderace, der er god til at lære

 

Nem at træne - karakter: 5 ud af 5

 

#4: Kan være alene hjemme

En Bichon Havanais er ikke så vild med at være alene hjemme. Det er derfor ikke en hunderace, man skal anskaffe sig, hvis man arbejder meget. Man kan godt lære en Bichon Havanais at være alene hjemme, men det er noget, der kræver træning og tålmodighed.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 3 ud af 5

 

#5: Lydighed

Med en Bichon Havanais kan du få en utrolig lydig hund. Hunderacen elsker at tilfredsstille sine mennesker, og det er noget, man kan mærke på dens lydighed. Det er dog vigtigt, at du ikke bruger en alt for hård tone over for en Bichon Havanais, for så kan den godt blive ked af det. En Bichon Havanais reagerer meget bedre, hvis man bruger opmuntring og rolige stemmer. Du skal nok kunne lære den, hvad der er forbudt, og hvad der er tilladt. Når du har trænet den i noget tid, kan den have lært betydningen af ordet ”nej” og reagerer herefter, når du siger det.

 

Lydighed - karakter: 4 ud af 5

 

#6: Stædighed

En Bichon Havanais kan godt have tendens til at være en smule stædig, men det er sagtens noget, man kan undgå med den rette træning. Det er vigtigt, at man er konsekvent med sin træning, så hunden aldrig er i tvivl om, hvem der bestemmer.

 

Stædighed - karakter: 3 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

En Bichon Havanais er ikke den hunderace, der kræver mest motion. Den skal helst gås med dagligt, men den er ellers tilfreds med en smule leg og motion. En Bichon Havanais er en meget legesyg hund, og den kræver ikke så meget at passe. Derfor kan den passe perfekt ind hos familien, der måske har lidt travlt i hverdagen.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 2 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

En Bichon Havanais fælder ikke særlig meget, da den ikke har noget underuld. Det er dog en hund med lang pels, der typisk måler omkring 12-18 cm over næsten hele kroppen. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at give pelsen jævnlig pleje. Det anbefales, at man friserer sin Bichon Havanais omkring 2-3 gange om ugen. Derudover er det en god idé, hvis man bader den nogle gange. Hvis man ikke sørger for at vedligeholde pelsen, så kan det godt betyde, at der begynder at opstå knuder.

 

Fælder hunden - karakter: 2 ud af 5

 

#9: Allergivenlighed

Som udgangspunkt kan man kalde en Bichon Havanais for en allergivenlig hund, men det er naturligvis ikke alle, der kan tåle den. En Bichon Havanais udskiller ikke noget skæl, fordi den ikke har noget underuld, og derfor egner den sig godt til mange allergikere. Hvis man vil være sikker på, at man kan tåle hunderacen, så kan man altid prøve at tilbringe noget tid sammen med den, inden man beslutter sig for at købe en.

 

Allergivenlighed - karakter: 5 ud af 5

 

#10: Vagtegenskaber

En Bichon Havanais er god til at give hals, hvis den registrerer noget omkring sig. I den forstand kan man godt sige, at en Bichon Havanais har gode vagtegenskaber. Dog skal man nok ikke regne med, at den helt alene kan beskytte huset, mens man er væk.

 

Vagtegenskaber - karakter: 3 ud af 5