Du er her: Forsiden Blog Hvorfor slikker din hund poter?
hund slikker sine poter

Hvorfor slikker din hund poter?

05-10-2022

 

Det er helt normalt, at hunde slikker poter i ny og næ for at rense dem. Men begynder din hund pludselig at slikke poter langt oftere, end den plejer, ligger der typisk en anden årsag bag. Mulige grunde til, at din hund slikker poter, kan være smerte, infektioner, tør hud, allergi, flåter og lopper eller vejsalt i vintermånederne.

Slikker din hund ofte poter i lang tid ad gangen, er det vigtigt at reagere på det og tage kontakt til din dyrlæge, så hundens poter kan blive undersøgt.

Hunde slikker poter, hvis de har ondt

Et af de typiske problemer, der kan ligge til grund for, at din hund slikker poter, er smerte. Det kan dreje sig om irriterende snavs, en splint eller en rift, der gør ondt, eller problemer med en negl, som måske er opstået efter en gåtur.

Kan du ikke selv hjælpe din hund, bør du søge dyrlæge, så problemet bliver løst.

Infektioner der irriterer

Din hunds poter er meget udsatte for snavs og fugt, når den er ude. Fugtige poter kan ofte lede til bakterie- og svampeinfektioner, som kan være til enorm gene for hunden.

Slikker din hund ofte sine poter pga. infektioner, kan du prøve at skylle poterne i koldt vand, når I har været ude at gå. Sørg derefter for at tørre poterne grundigt, så de ikke forbliver fugtige.

Tør hud på poterne

Nogle racer har tendens til at få tør hud, hvilket kan påvirke poterne i dagligdagen. Har din hund tør hud på poterne, kan der ligge forskellige årsager bag. F.eks. kan overbadning indvirke på hudens naturlig olieproduktion og dermed fjerne de olier, huden har brug for.

Hvis din hund døjer med tør hud, kan du med fordel give den kosttilskud. Der findes en række forskellige kosttilskud på markedet, der alle har en god effekt på tør hud. Du kan også købe olier specifikt til tørre poter og andre udsatte områder, så din hund slipper af med trangen til at slikke.

Allergi kan påvirke poterne

En anden grund til, at din hund slikker poter, kan være allergi. Hvis din hund lider af allergi, går det nemlig i nogle tilfælde ud over poterne. Da allergi kan forårsages af mange forskellige ting, er det en god idé at tage fat i dyrlægen for at høre nærmere og få afhjulpet problemet.

Irritation forårsaget af flåter

Flåter og lopper ses ofte andre steder på hundens krop, men de kan også sagtens give problemer på poterne. Er din hund allergisk overfor lopper, kan det blot gøre problemet værre. Her kan en kur mod lopper og flåter være en løsning. 

Vejsalt i vintermånederne

Vejsalt er endnu en udfordring for din hunds poter. Vi salter vejene om vinteren for at stå bedre fast og komme sikkert gennem trafikken, men det er hårdt for de bløde poter. Salten vil nemlig sætte sig mellem hundens poter og i pelsen, og det kan være utroligt irriterende og føre til smerte.

Du bør derfor altid sørge for at fjerne vejsaltet fra din hunds poter efter gåture i vintermånederne, så den får sine sunde poter tilbage.

Potepleje til din hund

Om din hund lider af tør hud, allergi, har små rifter i poterne fra for eksempel vejsalt og kulde - eller du bare vil give din hund lidt ekstra pleje så er der flere muligheder i form af vaskeprodukter og salver. Du kan se et udvalg her

 

>