Du er her: Forsiden Apporteringslegetøj

Apporteringslegetøj

Rigtig mange hunde elsker at lege og løbe efter bolde igen og igen. Apportering er både en god øvelse og nem og sjov leg, som er langt mere trættende for din hund end for dig. Men bolde er langt fra det eneste, der er godt at kaste og træne apportering med.

Med forskelligt legetøj kan du lege med din hund både på land og i vand, og legetøjet kan få mange flere forskellige funktioner. Se her på siden og find det bedste legetøj til apportering lige her.

Leder du efter almindeligt hundelegetøj kan du finde det her

Bolde, bolde og flere bolde

Bolde er selvfølgelig det ultimative legetøj til apportering. Bolden er altid nem at have med og lige til at gå til, både for dig og din hund. Der findes rigtig mange forskellige slags bolde og næsten alle sammen er gode at kaste med, så længe de ikke er for store og ikke er lavet i hårdt plast.

Prøv dig lidt frem med at finde en bold, din hund virkelig vil arbejde for. Måske den er vild med bolde, der piber eller knitrer. Måske den bliver helt kuller af bolde, der hopper ekstra meget eller har en spændende overflade. Måske er den ligeglad, så længe det bare er en bold! Du kan også få bolde med kastestav til, så du virkelig kan få bolden langt væk og få din hund ud på en rigtig god løbetur! 

Vær opmærksom på, at mange hunde oplever stress ved for meget boldkast. Brug i stedet bolden som belønning og hold det til et par udkast per gang, hvis din hund viser tegn på stress.

Alternativer til bolde

Den klassiske bold er dog langt fra det eneste, du kan bruge til apportering. Som udgangspunkt kan du bruge alt, som er lavet i et materiale, der kan holde til mange kast. Nogle ting er dog bedre end andre. Ting, der hopper på jorden og giver sig en smule, er langt bedre end hårde eller tunge ting, som er svære at kaste og som lander meget hårdt. Din hund kan også komme til at fejlbedømme og faktisk på den tunge ting i hovedet.

Nogle ting er tiltænkt som alternativer til den klassiske bold. Bedst kendt er nok en frisbee, der er god, fordi den er let, flyver langt og samtidig er rigtig nem for hunden at gribe fat i. Alternativt findes der masser af bolde med snor eller haler, som er sjove for hunden, og som du kan bruge til at holde fat i. 

Apportering i vandet

En anden rigtig sjov apporteringsleg, der dog er bedst i de varmere måneder, er apportering i vand. De fleste gode apporteringslegetøj er allerede lette eller hule og flyder på vandet, og ellers er der mange som er lavet specifikt til formålet.

Apportering i vand er en super god øvelse for din hund. Træningen er lidt hårdere, og samtidig træner den en vigtig egenskab. Svømning er nemlig lige så sundt for din hund som for dig. Apportering i vand kan være en god, langsom introduktion for en vandskræk hund. Sørg dog for aldrig at presse din hund, så oplevelsen bliver ubehagelig for den.

Legetøj med flere funktioner

Nogle hunde elsker stort set alt legetøj, så længe det er noget de får lov til at have i munden. Andre er lidt mere selektive og skal måske lokkes med noget lidt mere spændende. Heldigvis er der rigtig mange apporteringslegetøj med spændende former og overflader og indbyggede rasle-, knitre- eller pibelyde. Enkelte har også plads til lidt snacks, så de dufter ekstra godt for din hund. Jo flere af hundens sanser du appellerer til, jo større er chancen for, at du får hunden på benene og op i gear.

Når først hunden er blevet vild med legetøjet, har du en hund, der bliver både mentalt og fysisk aktiveret. En aktiv hund er en glad hund, og det er så absolut også en glæde for os at se!

Køb hos Canem  og støt 1 Danske Arbejdspladser!
Køb hos Canem og støt 2 danske arbejdspladser!